Filistin Kızılayı İddia Ediyor :İsrail Bilinçli Bir Şekilde İnternet ve Mobil Ağları Kesiyor!

Filistin Kızılayı, İsrail makamlarının kasıtlı olarak Gazze Şeridi’ndeki telekomünikasyon hizmetlerini kestiğini, bunun sağlık ve afet müdahale ekiplerinin sıkıntılarını daha da artırdığını belirtti.

Filistin Kızılayı İddia Ediyor :İsrail Bilinçli Bir Şekilde İnternet ve Mobil Ağları Kesiyor!

Kesinti: Sağlık ve Afet Müdahale Ekiplerini Zorluyor

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Kısa bir süre önce Gazze Şeridi’ndeki telekomünikasyon ve internet hizmetleri, İsrail makamları tarafından kasıtlı olarak ve zorla kesildikten sonra yeniden sağlandı. Tekrarlanan bu kesinti, başta sağlık ekipleri olmak üzere afet müdahale ekiplerinin sıkıntılarını daha da arttırmaktadır” denildi.

filistin-kizilayi-insani-yardim-yuk-son-gelisme-3516.jpg

Gazze’de 10 Gündür Kesintiler Yaşanıyor

Gazze’de internet ve mobil ağlara erişimde ilk kesinti 27 Ekim’de gerçekleşmişti. Filistin Telekomünikasyon Şirketi (PALTEL), bağlantının 29 Ekim’de tekrar sağlanabildiğini duyurmuştu. Söz konusu kesintilerin, insani yardımların ulaştırılması ve sağlık ekiplerinin koordinasyonunda ciddi aksaklıklara sebep olduğu ifade edilmişti.

Kesintinin yaşandığı 27 Ekim’de, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkanı Francesco Rocca Filistin Kızılayı’na ulaşamadıklarını duyurmuştu. Rocca, “Dünden bu yana Gazze Şeridi’ndeki Filistin Kızılayı ile irtibatımız kesildi. İki hastaneyi ve ambulans hizmetlerini yönetiyorlar. Onların güvenliği konusunda endişeliyim. İnsanların yardım alıp almadığını ya da nasıl aldığını bilmiyoruz” demişti.