Filistin Halkına Destek Mesajı! Fidan'ın Uluslararası Dayanışma Günü'nden Önemli Paylaşım!

"Türkiye olarak, Filistin halkının yanındayız ve haklı mücadelesine kararlılıkla destek vermeye devam edeceğiz. İşgal altındaki topraklarda yaşanan zulme karşı mücadelelerine ışık tutacağız. Gazzeli sivillerin hedef alındığı bu savaşın sona ermesi için kararlılıkla çalışıyoruz.

Filistin Halkına Destek Mesajı! Fidan'ın Uluslararası Dayanışma Günü'nden Önemli Paylaşım!

Uluslararası Çabalara Katılım

"İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi'nin temsil ettiği Temas Grubu'nun faaliyetleri kapsamında, Paris ve Londra'da yaptığımız görüşmelerin ardından Pazartesi günü Barselona'da Akdeniz İçin Birlik 8. Bölgesel Forumu'na katıldık. Salı günü NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Gazze konusunu gündeme getirdik. Bugün ise New York'ta BM Güvenlik Konseyi oturumuna ve Filistin Halkının Vazgeçilmez Hakları Komitesi'nin toplantısına katıldık.

Acil Çağrı

"En kısa sürede tam bir ateşkes ilan edilmesi, Gazze'ye insani yardım ulaştırılması ve kalıcı barış için çözüm sürecinin başlatılması gerektiğini vurguladık. Filistin halkı yalnız bırakılmamalıdır. Uluslararası toplum, hukuki ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmelidir."

Bu mesaj, Türkiye'nin Filistin halkına desteğini ve uluslararası platformlardaki çabalarını vurgulamakta ve acil barışçıl çözüm çağrısını yinelemektedir.