Fidan'dan Vurgulu Mesaj: Türkiye, Azerbaycan'a Sonsuz Desteğini Sürdürecek!

Bugün Astana'da gerçekleşen Türk Devletleri Teşkilatı'nın liderler zirvesi öncesinde, Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılan Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önemli açıklamalarda bulundu.

Fidan'dan Vurgulu Mesaj: Türkiye, Azerbaycan'a Sonsuz Desteğini Sürdürecek!

Türkiye'nin Kararlı Desteği: Azerbaycan Yanında Durmaya Devam Edecek

Bakan Fidan, yaptığı konuşmada, "Türkiye, Azerbaycan'ın yanında durmaya devam edecek" ifadesini kullanarak, bölgedeki istikrarın sağlanmasına yönelik kararlılığını vurguladı.

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Destek Çağrısı

Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'nde konuşan Bakan Fidan, teşkilata Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) destek çağrısında bulunarak, "Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ve insanlık dışı izolasyona hep birlikte karşı durmalıyız" dedi.

Karabağ'daki Kararlı Duruş

Karabağ'daki son gelişmelerle ilgili olarak "Türkiye, Azerbaycan'ın yanında durmaya devam edecek" ifadesini tekrarlayan Fidan, bölgedeki istikrarın önemine dikkat çekti.

Türk Devletleri Arasındaki İşbirliğinin Artan Gücü

Dışişleri Bakanı Fidan, "Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler arasındaki işbirliğinin hızla kurumsallaşmasından ve derinleşmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz" diyerek, bölgesel işbirliğinin önemini vurguladı.

Orta Koridorun Yatırım Potansiyeli

Orta Koridor'un yatırım açısından daha cazip hale getirilmesi için çaba gösterilmesinin ve başta Türkmen doğalgazı olmak üzere, Hazar ötesi kaynakların Türkiye ve Avrupa'ya taşınmasının önemini vurgulayan Bakan Fidan, enerji sektöründeki potansiyeli ele aldı.

İnsanlık Trajedisi: Gazze'ye Dikkat Çekiliyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını da gündeme taşıyan Fidan, sivillere uygulanan acımasız katliamın kabul edilemez olduğunu belirterek, bir an önce koşulsuz ateşkes ilan edilmesi ve Gazze'ye yardımların kesintisiz biçimde bölgeye ulaşması gerektiğini vurguladı