Erdoğan-Papa Buluşması: İşte Görüşme Detayları!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva ile telefonda görüştü.

Erdoğan-Papa Buluşması: İşte Görüşme Detayları!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva İle İnsan Hakları İhlallerini Görüştü

İnsan Hakları İhlalleri ve Bölgesel Çatışmalar Ele Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva ile önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar ve bölgedeki artan insan hakları ihlalleri masaya yatırıldı. Erdoğan, uluslararası toplumun, İsrail'in Gazze'ye yönelik kutsal metinlerde yeri olmayan saldırılarını görmezden gelmesini insanlık adına utanç verici bulduğunu ifade etti ve tüm devletleri bu insanlık dramına karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.

Kalıcı Barışın Anahtarı: 1967 Sınırlarında Bağımsız Filistin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 semavi dinin kutsal mekanlarına ev sahipliği yapan bölgede kalıcı barışın, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Gazze'ye insani ve tıbbi yardımları ulaştırmak için büyük çaba sarf ettiğini vurgulayarak, bu çabalara herkesin aktif destek vermesi gerektiğini ifade etti.

İsrail-Türkiye İlişkileri: Köprülerin Koptuğu An

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İsrail-Türkiye ilişkilerinin sona erdiğini açıkça ifade etti. Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik sert eleştirilerde bulunarak, "Hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. Tabii ki iyi niyetimiz vardı ancak suistimal ettiler. İsrail'e gitme projemizi iptal ettik" şeklinde konuştu.