Emine Erdoğan, Maldivler Cumhurbaşkanı Muizzu’nun eşi Sajidha Mohamed İle Önemli Bir Buluşma Gerçekleştirdi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Maldivler Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu'nun eşi Sajidha Mohamed ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Emine Erdoğan, Maldivler Cumhurbaşkanı Muizzu’nun eşi Sajidha Mohamed İle Önemli Bir Buluşma Gerçekleştirdi!

Tebrik ve İlham Dolu Görüşme

Devlet Konukevi’nde gerçekleşen bu önemli buluşmada Emine Erdoğan, Sajidha Mohamed’e, eşi Muhammed Muizzu'nun göreve başlamasından dolayı içten tebriklerini iletti. Sajidha Mohamed ise Emine Erdoğan'a gösterdiği misafirperverlik için teşekkürlerini iletti ve Emine Erdoğan'ın kadınların güçlenmesi konusunda yaptığı ilham verici çalışmalarını takdir etti. İkili, bu alanda gelecekte birlikte çalışma niyetlerini dile getirdi.

Ortak Endişeler ve Çalışma Alanları

Emine Erdoğan ve Sajidha Mohamed, Filistin'e yönelik insanlık dışı saldırılar karşısındaki endişelerini dile getirdi. Bu bağlamda, Türkiye'nin rehinelerin serbest bırakılması, saldırıların sona ermesi ve Gazze'deki yaralıların transferi konusundaki çabalarının büyük önem taşıdığını vurguladılar.

İkili, ayrıca iklim değişikliğinin özellikle ada ülkelerini ciddi şekilde etkilediğine dikkat çekerek, bu konuda iş birliği yapılması gerektiğini belirtti.

Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı İmzalandı

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Maldivler Cumhurbaşkanı Muizzu ve eşi Sajidha Mohamed'in Türkiye'ye resmi ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Emine Erdoğan, Sajidha Mohamed ile eğitim, kültür, çevre ve kadınların güçlendirilmesi konularında iş birliği yapılacak alanları görüştüklerini ifade etti.

"Göreve başladıktan sonra ilk yurt dışı ziyaretlerini Türkiye'ye gerçekleştirdikleri için duyduğumuz memnuniyeti dile getirdim. Filistin'e yönelik insanlık dışı saldırılara karşı duyduğumuz üzüntüyü paylaştık. Ortak umudumuz, bölgede kalıcı ve sürdürülebilir barışın sağlanması. Ziyaret vesilesiyle Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzalayan Sajidha Hanımefendi'ye, ülkesinde sıfır atık uygulamalarını yaygınlaştırma sözü için teşekkür ediyorum. Ülkelerimiz arasındaki dostluğun sürekli olmasını diliyorum.