Elon Musk Dönemi Twitter'ın Sonu mu Olacak? Bir İstifa Daha geldi!

Twitter'ın Güven ve Emniyet Şefi Ella Irwin, Elon Musk'ın tutumunu eleştirdi ve istifa etti.

Elon Musk Dönemi Twitter'ın Sonu mu Olacak? Bir İstifa Daha geldi!

Twitter'ın Güvenlik ve Emniyet Şefi Ella Irwin, Reuters'a yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu. Irwin, bu göreve Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından Kasım ayında Yoel Roth'un yerine geçmişti. Dolayısıyla istifa eden Güven ve Emniyet Şefi, görevde henüz yedi aydır bulunuyordu.

İstifa sebebi olarak Güvenlik ve Emniyet Şefi Irwin, Elon Musk'ın içeriklere ilişkin gevşek yaklaşımı nedeniyle Twitter'ın yoğun eleştirilere maruz kalmasını gösterdi. Irwin, sosyal medya platformunun içerikler konusunda daha sıkı bir tutum sergilemesi gerektiğini düşündüğü için istifa ettiğini ifade etti.

Elon Musk, henüz satın almadan önce Twitter'ın yeterince özgür olmadığını dile getiren paylaşımlar yapmıştı. İş insanı, satın alma sürecinde de Twitter'ın özgür bir platform olacağını vurgulamıştı.

Ancak istifa eden Güvenlik ve Emniyet Şefi, kendini "konuşma özgürlüğü mutlakiyetçisi" olarak tanımlayan patronunu desteklemişti. Ne var ki, gelen eleştirilerin ardından durum aynı şekilde ilerlemedi.

Elon Musk öncesinde, sosyal medya platformunda birçok hesap kapatılmıştı ve güvenlik konusunda sıkı bir tutum benimseniyordu. Ella Irwin, bu konuyla ilgili daha fazla açıklama yapmamıştır. Twitter ve Elon Musk'tan ise henüz bir açıklama gelmemiştir.