Elon Musk: Bana para kaybettirse bile istediğimi söyleyeceğim!

Elon Musk, müşterilerini kaybetse bile tartışmalı konularda tweet atma hakkını savundu ve tweet atmaya devam edeceğini açıkladı.

Elon Musk: Bana para kaybettirse bile istediğimi söyleyeceğim!

CNBC'deki bir röportajda Elon Musk, Twitter'da kışkırtıcı şeyler söyleme hakkını, bu ifadeler ona para kaybettirse bile savundu. Neden tweet atmaya zahmet ettiği sorulduğunda kısa bir süre sessiz kaldı. Ve sonunda , Twitter'da paylaştıklarına karşı düşüncesiz tavrını açıklamak için Prenses Gelin'den alıntı yaptı .

Çok tuhaf bir röportajdı.

Röportaj, Musk'ın Teksas'ta toplu katliamla ilgili komplo teorilerini desteklediği, George Soros'un "insanlıktan nefret ettiğini" iddia ettikten sonra antisemitizmle suçlandığı ve suç ve ırkla ilgili itibarını yitirmiş teorileri retweetlediği rahatsız edici bir tweet dizisinin ardından geldi.

Tesla ve zaman yönetimi hakkında bir dizi softball sorusunun ardından, CNBC'den David Farmer neden komplo teorilerini tweet attığını ve özellikle müşterilerini kaybedebilecekleri ve yönettiği şirketlere zarar verebilecekleri halde ırkçı ve anti-semitik olarak eleştirilen açıklamalar yaptığını sordu.

Son derece uzun ve rahatsız edici bir aradan sonra Musk, Mandy Patinkin'in Inigo Montoya karakterinin babasını öldüren adamla yüzleştiği 1987 yapımı Prenses Gelin filmindeki sahneye atıfta bulundu .

'Bana para teklif edin' diyor. Bana güç teklif edin'” dedi Musk. "Umurumda değil."

Faber, "Umurunda değil," diye yanıtladı ve Musk ona öylece baktı. "Söyleyeceklerini paylaşmak istiyorsun."

"Ne söyleyeceğimi söyleyeceğim ve sonucu para kaybetmekse, öyle olsun."

Sonunda Musk, "Ne diyeceğimi söyleyeceğim ve sonuçları para kaybetmekse, öyle olsun" dedi.

Halka açık bir şirketin CEO'su olarak Musk'ın Twitter'da veya başka bir yerde söyleyebileceklerinin sınırları vardır. Tesla hakkında yanıltıcı şeyler tweet atarsa, hissedarlar onu dava edecekler - şirketi hisse başına 420 dolardan özel hale getirdiğini tweetledikten sonra yaptıkları gibi. (Pay sahipleri davayı kaybetmiş ve Musk'ın kayıplarından sorumlu olmadığı anlaşılmıştır .)

Tweetleri, yıllar boyunca her türlü baş ağrısına neden oldu. 2018'deki özel tweet'i, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından 40 milyon dolar para cezasına çarptırıldı ve Tesla'nın başkanlığını kaybetti. Şu anda SEC ile, bir avukatın Tesla hakkındaki tweet'lerini yayınlamadan önce onaylamasını gerektiren bir rıza kararnamesi altında. Bir federal temyiz mahkemesi geçtiğimiz günlerde Musk'ın rıza kararnamesini iptal etme girişimlerine karşı karar verdi .

Bunların hepsini daha önce yaşadık. Musk'a neden tahrik edici tweetler attığı soruldu ve giderek artan dengesiz davranışını haklı çıkarmak için takipçi sayısına işaret etti - sanki bu takipçilerin büyük bir kısmı sadece boyun eğmiyormuş gibi. Takipçileri ve hissedarları, tweet atmayı bırakması için yalvarıyor, ancak o, tekrar tekrar ikiye ve üçe katlanıyor. Bunun düşünülemez olduğu söylenebilir.

Kaynak: Verge