Dünya Sağlık Örgütü'nden Önemli Haber: Şifa Hastanesinden 31 Hasta Bebek Kurtarıldı!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, son BM ve Filistin Kızılayı görevi kapsamında, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nden 31 hasta bebeğin tahliye edildiğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Önemli Haber: Şifa Hastanesinden 31 Hasta Bebek Kurtarıldı!

Yüksek Riskli Koşullarda Güvenli Bir Misyon Gerçekleştirildi

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “DSÖ bugün Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde son derece yoğun ve yüksek riskli güvenlik koşulları altında ikinci bir BM ve Filistin Kızılayı misyonunu başarıyla tamamladı. 31 çok hasta bebek, 6 sağlık çalışanı ve 10 personel aile üyesi ile birlikte tahliye edildi. Nakil için 6 Filistin Kızılayı ambulansı kullanıldı. Bebekler, acil bakım için Al-Helal Al-Emairati Kadın Doğum Hastanesi’ne götürüldü ve şu anda yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyorlar.

dso-sifa-hastanesinden-31-hasta-beb-son-gelisme-6b46.jpg

Sağlık Çalışanlarının Cesareti Takdir Edildi

Gazze'de hizmet veren sağlık çalışanlarının olağanüstü cesareti ve fedakarlığı, bu zor zamanlarda takdire şayan bir örnek oluşturuyor. DSÖ Genel Direktörü, Filistin Kızılayı, BM ve diğer ortaklarla gerçekleştirilen işbirliği için minnettarlığını dile getirdi. Kalan hastaların ve sağlık personelinin acil olarak Şifa Hastanesi dışına nakledilmesi için güvenli geçişin sağlanması için diğer görevlerin de planlandığını belirtti.