Dünya, Bugün Mars'tan Bir 'Uzaylı Sinyali' Alabilir

Dünya, Mars'tan gelen 'uzaylı sinyali'ni bugün alıyor! Küresel işbirliğiyle gerçekleşen proje, heyecan verici bir deneyim sunuyor. Discord ve Zoom üzerinde mesajın çözülmesi ve toplumsal etkileri tartışılacak.

Dünya, Bugün Mars'tan Bir 'Uzaylı Sinyali' Alabilir

Dünya, bugün Mars'tan gelen bir 'uzaylı' sinyalini alacak, ancak bu durum Mars'ta yaşam olduğuna dair kesin bir kanıt olduğu anlamına gelmiyor.

NASA'nın bünyesinde yürütülen Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması (SETI) kapsamında, "Uzayda Bir İşaret" adlı yeni bir proje başlatıldı.

Bu projede bilim insanları, sanatçılar ve uzmanlardan oluşan bir ekip, telsiz operatörü Daniela de Paulis'in Mars'tan Dünya'ya mesaj gönderme çalışmasına katkıda bulunacak.

De Paulis, projenin küresel işbirliğiyle benzersiz bir fırsat sunmanın yanı sıra kültürler ve disiplinler arası bir anlam arayışını teşvik ettiğini belirtiyor.

Proje kapsamında, "uzaydan gelen dünya dışı bir güçten mesaj alma" deneyimi simüle edilecek, ancak mesajın içeriği hakkında henüz bilgi bulunmamaktadır.

Kullanıcılar, Mars'tan gelen mesajı çözme ve yorumlama amacıyla 'A Sign in Space' adlı Discord sunucusunda beyin fırtınası yapacaklar.

Ayrıca, "Dünya dışı bir uygarlıktan gelen herhangi bir sinyalin toplumsal sonuçlarını tartışmak için halka açık bir dizi Zoom tabanlı panel düzenlenecektir."