DSÖ'den Acil Çağrı: Gazze İçin Ateşkes Talebi!

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamını durdurmak adına ateşkes çağrısında bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yalvarıyoruz, çağırıyoruz, ateşkes çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullanan Ghebreyesus, kayıpları durdurmanın tek yolunun barış için çalışmak olduğunu ifade etti.

DSÖ'den Acil Çağrı: Gazze İçin Ateşkes Talebi!

İsrail-Filistin Çatışması: DSÖ'den Ateşkes Çağrısı

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların başlamasının üzerinden 21 gün geçti. Bu süre zarfında İsrail, Gazze'ye yönelik hedef gözetmeksizin saldırılarını sürdürmekte, bu da Filistin Telekomünikasyon Şirketi'nin Gazze Şeridi'nde sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmasına neden oldu.

savass-001.jpeg

DSÖ: "Yalvarıyoruz, Çağırıyoruz"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ateşkes çağrısında bulundu. Ghebreyesus, "Yalvarıyoruz, çağırıyoruz, ateşkes çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullanarak, barışın tek yolunun kayıpları durdurmak için çalışmak olduğunu vurguladı. Ayrıca, "Filistin'de 53 Birleşmiş Milletler meslektaşımızı kaybetmenin acısını anlatacak kelime yok. Yalvarıyoruz, çağırıyoruz, ateşkes çağrısında bulunuyoruz. Bu trajik kayıpları durdurmanın tek yolu barış için çalışmaktır." dedi.

Sonuç olarak

İsrail-Filistin çatışması devam ederken, DSÖ'nün yaptığı ateşkes çağrısı, tarafları barış için çalışmaya çağırıyor. Kayıpların durdurulması ve trajedilere son verilmesi için uluslararası toplumun desteği büyük önem taşıyor.