DSÖ Korkuttu! Ölüm Sayıları Artabilir

Dünya Sağlık Örgütü önümüzde haftalarda vaka sayılarının artacağını buna bağlı olarak da dünya genelinde ölüm vakalarının artacağını duyurdu..

DSÖ Korkuttu! Ölüm Sayıları Artabilir

DSÖ Korkuttu,Ölüm Sayıları Artabilir

Koronavirüs ile mücadele süreci devam ederken, özellikle dünya genelinde tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte vaka sayıları bu süreçte tırmanışa geçti. Koronavirüs vaka sayıları yakından takip eden Dünya Sağlık Örgütü DSÖ özellikle son haftalarda vakaların dünya genelinde tırmanışa geçtiğini, buna bağlı olarak ta önümüzde ki haftalarda koronavirüse bağlı ölümlerin artabileceğini duyurdu. 

Can kayıpları artabilir

Koronavirüs ile maymun çiceği hastalığının durumu ile ilgili olarak konuşan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus,  "Kovid-19 kaynaklı ölümler, vakalar kadar hızlı olmasa da yükselişte. Artan vakalar, ilerleyen haftalarda daha çok hastaneye kaldırılma ve can kaybı bekleyebileceğimiz anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Bütün ülkeler hazır olmalı

Son haftalarda ki vaka artışının yeni varyant sebebiyle olabileceğine dikkat çeken Ghebreyesus, bütün ülkelerin yeni varyantlar ile mücadele de hazır olmaları gerektiğini, salgınla mücadelede önlemeleri gevşeten ülkelerin büyük risk aldıklarını vurguladı.Ghebreyesus, "Hastaneler henüz dolu değilken şimdi bütün ülkeler için virüs takip, bağışıklık, iş gücü, tedarik ve dayanıklılık alanındaki boşlukları doldurma zamanıdır." açıklamasını yaptı. Aşılamanın önemine dikkat çeken Ghebreyesus, ülkelere tüm risk grubundaki vatandaşlarını aşılamaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı.