DSÖ Duyurdu! Yeni Tehlike Ebola

Uganda'da ortaya çıkan ebola salgını karşısında Dünya Sağlık Örgütü - DSÖ'den korkutan açıklama geldi. Şu ana kadar ebola salgını sebebiyle 29 kişi can verdi..

DSÖ Duyurdu! Yeni Tehlike Ebola

Çin'de ortaya çıkan, kısa süre içinde dünyayı saran ve yüzbinlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs salgını ile mücadele sürerken, Dünya Sağlık Örgütü - DSÖ'den yeni salgın tehkilesi açıklaması geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yapmış olduğu açıklamada Uganda'da ortaya çıkan Ebola salgını sebebiyle şu anada 29 kişinin can verdiğini, şu ana kadar tespit edilen vaka sayısının ise 63 olduğunu duyurdu.

23 kişi can verdi

Öte yandan ülkede ebola salgının Eylül ayının ortalarında başlamış ve DSÖ tarafından dikkatle takip edilmişti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ülkede görülen Ebola salgınını yakından takip ettiklerini, 29 kişinin hayatını kaybettiğinin ve 63 vakanın görüldüğünün teyit edildiğini söyledi. Uganda'da sağlık çalışanlarının hastalık ile mücadele konusunda çok iyi çalıştıklarını aktaran Ghebreyesus, salgında şu ana kadar 10 sağlık çalışanının enfekte olduğunu,  4 sağlık çalışanın ise hayatını kaybettiğini aktardı.

Uganda'ya Salgın için 2 Milyon Dolar Ayrıldı

DSÖ’nün acil durum fonundan Uganda’daki salgın için 2 milyon dolar ayırdıklarını belirten Ghebreyesus, ek uzmanlar, malzeme ve kaynaklar göndererek Uganda Sağlık Bakanlığını desteklemek için ortaklarla birlikte çalıştıklarını aktardı.