Dramatik Olay: Ukraynalı Binbaşının Doğum Günü Hediyesi El Bombası Patladı!

Ukraynalı Binbaşı Gennadiy Chastiakov, dün doğum günü hediyesi olarak aldığı el bombasının patlaması sonucu hayatını kaybetti. Bu acı olayda 13 yaşındaki oğlu da ağır yaralandı. Bu üzücü olay, geçen sene yaşanan benzer bir trajedinin yankılarını taşıyor.

Dramatik Olay: Ukraynalı Binbaşının Doğum Günü Hediyesi El Bombası Patladı!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı Açıklama Yaptı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı General Valery Zaluzhny, dün akşam yaptığı açıklamada, yaveri Binbaşı Gennadiy Chastiakov'un (39) evinde doğum günü hediyeleri arasında bulunan bir el bombasının patlaması sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yerel basın, Chastiakov'un oğlunun ise ağır yaralandığını belirtti. Olay hakkında Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

ukraynali-binbasinin-dogum-gunu-hed-son-gelisme-efb9.jpg

"Bugün Binbaşı Chastiakov'un doğum günüydü. İşten eve döndüğünde meslektaşlarının hediyelerini açmaya ve onları ailesine göstermeye başladı. İçinde el bombaları olan bir hediye paketi çıkardı ve mühimmatlardan birini oğluna gösterdi. Bu Batı tarzı yeni bir el bombasıydı.

Oğlu önce mühimmatı eline aldı ve pimi çevirmeye başladı. Sonra Binbaşı, el bombasını çocuğun elinden aldı ve pimi çekerek trajik bir patlamaya neden oldu. Polis dairede 5 adet daha patlamamış el bombası buldu. El bombaları inceleme altına alındı.”

Hediye Gönderenin Ofisinde de El Bombası Bulundu

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, açıklamasında ayrıca Binbaşı Chastiakov'a hediyeyi gönderen arkadaşını bulduklarını ve bu kişinin ofisinde 2 tane daha patlamamış el bombası ele geçirildiğini, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.