Doktorlar Uyardı! 'İdrar İçme' Modasına Uymayın

Sosyal medya üzerinden kısa süre içerisinde yayılan ve ülkemizde de görülmeye başlayan 'Kendi idrarını içme' akımıyla sözde 'Terapi' olayının gerçekleri yansıtmadığını, idrar içmenin vücutta ciddi problemlere yol açabileceği belirtiliyor.  

Doktorlar Uyardı! 'İdrar İçme' Modasına Uymayın

Doktorlar, bağışıklık sistemini kuvvetlendirme, çeşitli hastalıklardan korunmak için içilen idrarın bağırsak ve böbreklere ciddi hasar verebileceğini, idrarın yararlı olduğuna yönelik hiç bir bilimsel verinin bulunmadığını belirtiyor.

İngiltere'de yaşayan 33 yaşındaki eski yoga öğretmeni Oakley, geçtiğimiz günlerde yabancı bir haber ajansına, "İdrarın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, genel olarak sağlığa iyi geldiğini ve cildi güzelleştirdiğini duydum ve denemeye karar verdim" şeklinde bir demeç vermiş, 2 senedir her sabah kalkınca kendi idrarını içtiğini ve pamukla idrarını yüzüne sürdüğünü belirtmiş, ve cildinin ışıldamaya başladığını öne sürmüştü. Söz konusu haberden sonra özellikle İngiltere ve batı avrupada idrar içme modası bir anda patlamış, ülkemizde de bazı manken ve sanatçılar kendi idrarını içmeye başlamıştı.

Söz konusu akımın bilimsel hiç bir dayanağı olmadığını belirten doktorlar, idrar içmenin böbrek ve bağırsaklarda geri dönüşü olmayan hasarlara yol açabileceğini, bunun kısa vadede görülmese bile ileride çok büyük problemlere yol açacağını belirtiyor.  Kanada'da yaşayan Leah Sampson isimli 46 yaşındaki bir kadın The Sun gazetesine, "Bir arkadaşım idrar terapisiyle ilgili bir YouTube videosu gönderdi. Sabah banyoda elime işeyip bir avuç idrar içtim. Çok tuzlu olduğunu gördüm ve sonrasında tuz tüketmeyi tamamen bıraktım" şeklinde demeç vermiş, 120 kilodan 60 kiloya düştüğünü bunun idrarla mümkün olduğunu iddia etmişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA