Doğu Akdeniz-2023’ Tatbikatı, Heyecan Dolu Bir Brifingle Tanıtıldı!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Muğla'da Aksaz Deniz Üssü'nde 'Doğu Akdeniz-2023' Tatbikatı için Basın Mensuplarına Brifing Verdi

Doğu Akdeniz-2023’ Tatbikatı, Heyecan Dolu Bir Brifingle Tanıtıldı!

Tatbikatın senaryosu, asimetrik tehditler, KBRN, bölgesel deniz kontrolü, muharip olmayanların tahliyesi, insani yardım, doğal afet desteği, deniz haydutluğu ve denizde terör gibi konular üzerine iş birliği ve rehberlik faaliyetlerini içermektedir. 19-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen tatbikatta; asimetrik tehdit eğitimleri, foteks, su üstü atışları, kara bombardıman atışları, su üstü savunma harbi, denizaltı savunma harbi, mayın karşıt tedbirleri harekatı, amfibi harekatı ve arama kurtarma eğitimleri gibi temel deniz harekatları yapıldı. Eğitimlerin ardından 21-23 Kasım tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de insani yardım ve doğal afet senaryolarının içinde olduğu serbest oyun safhası gerçekleştirilecektir.

'TURMARFOR Komutanı: '5 Kıtadan Katılımcı Var'

TURMARFOR Komutanı Tuğamiral Hüseyin Tığlı, toplantıda yaptığı konuşmada, "Deniz Harp Okulu'nun 250. yıl dönümünü kutluyoruz, bu bizim için önemli bir anlam taşıyor. Avustralya dışında, 5 kıtadan katılımcılar tatbikatta yer alıyorlar" dedi.

Tatbikata Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı, NATO Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) unsurları ve ABD, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Kuveyt, Pakistan, Suudi Arabistan ve Ürdün'den gelen gözlemcilerin katıldığı belirtildi. Tatbikatın 25 Kasım'a kadar devam edeceği ifade edildi.