Doğalgaz Keşfi Sonrası Skandal Yazı: ABD ve Rusya Doğalgazdan Pay Alabilir

Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de bulduğu doğalgaz sonrası Yunan basınında flaş bir haber kaleme alındı.  Greenwich Üniversitesiinde görev yapan Yunan Enerji uzmanı Tsagas, bu gazda ABD ve Rusya'nın da hak iddia edebileceğini ortaya attı.

Doğalgaz Keşfi Sonrası Skandal Yazı: ABD ve Rusya Doğalgazdan Pay Alabilir

Türkiye'nin doğalgazına göz diktiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün bir açıklama yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada Türkiye 'nin Karadeniz'de 320 milyar metreküplük doğalgaz keşfettiğini ve bunun Türkiye tarihindeki en büyük doğalgaz keşfi olduğunu söyledi. 

YENİ BİR DÖNEM

Erdoğan , bulunan doğalgaz ile yeni bir dönem açılacağını ve enerjide dışa bağımlılığın daha da azaltılacağını söyledi. 

YUNAN MEDYASI YAZDI: RUSYA VE ABD  PAY İSTEYEBİLİR

Müjdenin açıklanması dünya basınında da geniş yer buldu. Yunan medyasında çıkan habere göre enerji uzmanı Ilias Tsagas, keşfedilen doğalgazda ABD ve Rusya 'nın da hak iddia edebileceğini, pay isteyebileceğini söyledi. 

"İZİN VERİLİP VERİLMEYECEĞİ NET DEĞİL"

Londra 'da bulunan Greenwich Üniversitesi bünyesinde görev yapmakta olan Yunan Enerji uzmanı Tsagas,  yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye'nin Karadeniz'de sondaj yapmasına izin verilip verilmeyeceği de net değil. Romanya, Macaristan ve en başta da Rusya gibi sahildar devletler de söz sahibi olmak isteyecektir. ABD de bölgede dolaylı olarak temsil ediliyor: Erdoğan'ın hak iddia ettiği bölgede ABD'li Exxon grubu da hak sahibi."

DENİZ YETKİ ALANINA BAKILDIĞINDA BU ANALİZ BOŞA ÇIKTI

Türkiye 'nin Karadeniz'deki kıta sahanlığına baktığımızda , doğalgazın bizim sınırlarımız içinde bulunduğu görülüyor.