Dışişleri Bakanlığı'ndan Haber: 44 Türk ve KKTC Vatandaşı Tahliye Edilerek Güvenli Bir Şekilde Mısır'a Ulaştı!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Gazze'de tahliye bekleyen 44 Türk ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşının Mısır'a ulaştığını ve hava yoluyla Türkiye'ye getirileceklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Haber: 44 Türk ve KKTC Vatandaşı Tahliye Edilerek Güvenli Bir Şekilde Mısır'a Ulaştı!

Keçeli, Gazze'deki gelişmelerin başlamasının ardından 30 Türk vatandaşı ve yakınının Türkiye'ye getirildiğini hatırlatarak, "Ancak Refah Sınır Kapısı'nın kapanmasıyla tahliyeler kesintiye uğramıştı. Tahliye bekleyen vatandaşlarımızın, KKTC vatandaşları ve aile yakınlarının Mısır üzerinden ülkemize getirilmesi için çabalarımız bir süredir devam ediyordu. Bu çerçevede, bugün (18 Kasım) Refah Sınır Kapısı'ndan geçen 44 kişi öğle saatlerinde Mısır'a ulaştı. Bu sayının gün içinde artması bekleniyor. Diplomatlarımız tarafından karşılanan bu grup, öncelikle Kahire'ye götürülecek ve oradan havayoluyla ülkemize intikal edecek. Gazze'deki vatandaşlarımızın tamamının güvenli bir şekilde ve en kısa zamanda tahliye edileceğine inanıyoruz" dedi.

disisleri-tahliye-bekleyen-44-turk-son-gelisme-3fe2.jpg

Keçeli ayrıca, tedavi amacıyla Gazze'den Türkiye'ye getirilmesi planlanan yeni bir grup Filistinli için ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmaların devam ettiğini de belirtti.