Devletten Harika Destek! Doğalgazda Vatandaşlara 2500 TL Yardım Fırsatı Başvurularla Başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ülkemiz genelinde soğuk kış günlerinin yaklaşmasıyla birlikte dar gelirli vatandaşların ısınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özel bir destek programını hızlandırıyor. Bakanlık, doğalgaz alt yapısına sahip olup ısınma ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar için doğalgaz ve kömür yardımı başvurularını kabul etmeye başladı.

Devletten Harika Destek! Doğalgazda Vatandaşlara 2500 TL Yardım Fırsatı Başvurularla Başladı!

Doğalgaz ve Kömür Yardımı Başvuruları Açıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek sağlamak amacıyla doğalgaz ve kömür yardımı başvurularını almaya başladı. Bu destek programı, soğuk kış günlerinde ısınma sorunu yaşayan ailelere önemli bir ekonomik rahatlama sağlayacak.

Detaylar Neler?

Doğalgaz alt yapısı olan ve ısınma ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlara, yaşadıkları bölgeye göre maddi destek verilecektir. Soğuk bölgelerde yaşayan vatandaşlara 2.500 TL, diğer bölgelere ise 900 TL alt limit şeklinde doğalgaz desteği sunulacaktır. Başvurusu onaylanan hak sahipleri, PTT aracılığıyla yapılacak ödemelerden faydalanabilecekler. Ayrıca, PTT’ye bildirimde bulunan kişiler, ödemelerini faturalarından otomatik olarak düşürebilecekler. Kronik hastalara yönelik doğalgaz faturası desteği e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilecektir.

2023/06/14/para16.jpg

Başvuru Şartları Neler?

Başvuru yapacak vatandaşların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sistem üzerinden başvuru yapmış olmak, Doğalgaz alt yapısı olan ilçede ya da belgelerde ikamet edilmekte olması, İkamet adresinde kayıtlı bir doğalgaz aboneliğinin bulunması, İhtiyaç sahibi olunması. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların bu maddi destekten en etkili şekilde faydalanabilmesi adına başvuru sürecini kolaylaştırmaya devam ediyor. Daha fazla bilgi ve başvuru detayları için Bakanlık resmi internet sitesi üzerinden bilgi alabilirsiniz. Soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen bu destek programı, yardıma muhtaç insanların ısınma ihtiyaçlarını karşılamalarına önemli bir katkı sağlayacaktır.