Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çarpıcı Açıklama: Tartışmada Taraf Değil, Hakem Konumundayız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından organize edilen etkinlikte konuşan Erdoğan, Atatürk'ü ve diğer şehitleri rahmetle andı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çarpıcı Açıklama: Tartışmada Taraf Değil, Hakem Konumundayız!

Türkiye'nin binlerce yıllık devlet geleneğinin son halkası olarak Cumhuriyet'in Selçuklu'dan Osmanlı'ya devredilen istiklal bayrağı altında yükseldiğini vurgulayan Erdoğan, Cumhuriyet'in gelişmesi ve büyümesine katkıda bulunan herkesi şükranla anma gerekliliğine işaret etti.

Sosyal Medya Atatürkçüleri ve Tarihsel Bağlam

Erdoğan, Cumhuriyet'in ilk asrının son 21 yılında gerçekleştirilen demokrasi ve kalkınma atılımlarını hatırlatarak, bu süreçteki başarıları millete hesap verme sorumluluğunu vurguladı. Ayrıca, "sosyal medya Atatürkçüleri" olarak tanımladığı kesimin, kavram ve hassasiyetleri istismar etmek dışında somut bir katkısı olmayan bir kesim olduğunu belirtti. Bu kesimin, ülkenin geçmişinden ve geleceğinden koparak anlık reflekslerin esiri olduğunu ve giderek marjinalleştiğini ifade etti.

2023/06/27/erdogan.jpeg

Türkiye'nin Yüzyılında Yükseliş

Erdoğan, Türkiye'nin zorlukları aşarak demokrasi ve kalkınma yolunda ilerlediğini vurgulayarak, salgın, deprem, bölgesel çatışmalar ve küresel krizlere karşı mücadelede büyük çaba harcandığını dile getirdi. Türkiye'nin Cumhuriyetin güçlü bir seviyeye ulaşmasında olduğu gibi, Türkiye Yüzyılı'nın yükselişini hep birlikte göreceklerini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları ve Türkiye'nin Duruşu

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinerek, bu durumu bir felaket, facia ve insanlık suçu olarak niteledi. Filistin halkının topraklarını zorla gasp etmeye çalışanların, Türkiye'nin topraklarına yönelik nükleer silah tehditleriyle sabrını zorladığını belirtti. Erdoğan, bu zulme karşı Türkiye'nin liderlik yapacağını ve zalimlerin hesap vereceğini vurguladı.

Türkiye'nin Uluslararası İlişkileri

Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası alanda edindiği konumu değerlendirirken, özellikle Avrupa Birliği ile ilişkilerdeki mesafeyi eleştirdi. Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadeledeki kararlılığını ve uluslararası arenada etkin rol oynadığını belirterek, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı tutumunu eleştirdi ve Türkiye'nin kapısının yakında çok çalınacağını öngördü.