Çin ve Rusya'dan Tarihi Figür Kissinger İçin Anlamlı Taziye Mesajları Geldi!

Dünya siyasetinin önde gelen isimlerinden olan eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'ın 100 yaşında hayatını kaybetmesi, Çin ve Rusya'yı da derinden üzdü. Çin’in ABD Büyükelçisi Xie Feng ve Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Kissinger için duydukları üzüntüyü dile getiren taziye mesajlarını paylaştılar.

Çin ve Rusya'dan Tarihi Figür Kissinger İçin Anlamlı Taziye Mesajları Geldi!

Xie Feng'den Taziye Mesajı

Çin’in ABD Büyükelçisi Xie Feng, yayımladığı taziye mesajında, "Dr. Kissinger’ın 100 yaşında aramızdan ayrıldığını öğrendiğimde derinden etkilendim. Nancy ve ailesine en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bu, sadece ülkelerimiz için değil, tüm dünya için büyük bir kayıptır. Dr. Kissinger'ın Çin-ABD ilişkilerine yaptığı önemli katkılar tarihte hep hatırlanacak ve o, Çin halkının gönlünde sonsuza kadar yaşayacak eski bir dost olarak anılacaktır" dedi.

Dmitry Medvedev'den Taziye Mesajı

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev ise şu sözlerle açıklamalarda bulundu: "Henry Kissinger'ın vefat haberini aldık. Kendisi uzun yıllar boyunca ülkesine sadakatle hizmet etmiş bir devlet adamıydı. Sadece ABD dış politika kurallarını takip etmekle kalmayıp aynı zamanda gerçekleri göz önünde bulunduran bir pragmatistti. Artık ABD yönetiminde ve Batı dünyasında onun gibi önde gelen insanların yerini doldurmak zor. Huzur içinde uyusun."

Henry Kissinger'ın kaybı, dünya siyasetine ve uluslararası ilişkilere büyük bir boşluk bıraktı. Onun yapıtları ve katkıları, hatıralarda sonsuza kadar yaşayacak.