Çin'de Uçuş Görevlilerine "Tuvalete Gitmeyin, Yetişkin Bezi Takın" Tavsiyesi

Çin sivil Havacılık İdaresi , Koronavirüs salgınına ilişkin alınacak önlemler çerçevesinde uçaklarda görevli uçuş personeline tuvalete gitmek yerine yetişkin bezi kullanma tavsiyesinde bulundu.

Çin'de Uçuş Görevlilerine "Tuvalete Gitmeyin, Yetişkin Bezi Takın" Tavsiyesi

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı, dünyanın dört bir yanındaki ulaştırma yetkilileri, yolcular ve mürettebatı korumanın yollarını aramaya devam ediyor. Çin Sivil Havacılık İdaresi de bu çerçevede 25 Kasım'da yeni tip koronavirüs salgınına karşı havayolu endüstrisi için yeni bir yönetmelik yayımladı. 'Salgın Önleme ve Kontrol İçin Teknik Kılavuz' ismi verilen yönetmelikte uçaklar ve havalimanlarında en iyi hijyen uygulamaları hakkında tavsiyeler yer aldı. Uçaktaki havayolu personeline , kişisel koruma ekiplmanları çerçevesinde tıbbi maske, çift katlı eldiven, gözlük, başlık, galoş ve elbise kullanmaları tavsiye edilirken, yönetmelikte dikkat çeken bir başka tavsiye ise yetişkin hasta bezleriyle ilgili oldu. İlgili maddede kabin ekibine tek kullanımlık bez kullanmaları ve enfeksiyon riskini azaltma amacıyla istisnalar hariç tuvaleti kullanmamaları tavsiye edildi.

Ağustos ayında İtalya'dan Güney Kore'ye uçakla seyahat eden bir kadın yolcuya koronavirüs bulaşmış, daha sonra virüsün kaynağının kadının maskesini tek çıkardığı yer olan kabin tuvaleti olduğu iddia edilmişti. Yetişkin bezi tavsiyeleri koronavirüsün tuvaletlerden bulaşabileceği yönündeki araştırmaları tekrar gündeme getirdi.