CIA'nın Raporu Sonrası ABD Senatosu Karıştı: Veliaht Prens Tehlikeli ve Çılgın

Son Dakika! CIA Direktörü Haspel, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'ni bilgilendirdi.

CIA'nın Raporu Sonrası ABD Senatosu Karıştı: Veliaht Prens Tehlikeli ve Çılgın

Toplantının ardından ABD'li senatörlerden art arda açıklamalar geldi. Cumhuriyetçi senatörlerden Graham, Suudi Veliaht prensin çılgın ve tehlikeli olduğunu söyledi. Demokrat Senatör Menendez ise, "ABD, Yemen'deki savaşa ve Kaşıkçı cinayetine güçlü bir yanıt vermeli.

ABD, Suudilere net ve tartışmasız bir mesaj göndermeli. Mevcut olanlardan öte yaptırımlara bu mesajı gönderecektir" ifadelerini kullandı. Bir başka Cumhuriyetçi Senatör Shelby, tarafından kongre bilgilendirmesi sonrasında yapılan açıklamada, "Bilgilendirme, ABD'deki hiç kimsenin onaylayamayacağı cinayet hakkındaki düşüncelerimizin bir çoğunu doğruladı" ifadeleri yer aldı. Cinayet emrinin veliaht prens tarafından verildiğine dair şüphe kalmadığını belirten senatörlerin büyük çoğunluğu Trump'ın ayağa kalkarak ABD'nin cinayeti bağışlamayacağını açıklaması gerektiğini, aksi takdirde kongrenin harekete geçeceğini belirtti.

Kamudan haberler, dünyadaki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA