Cadılar Bayramı etkinliği faciaya dönüştü! 120 Ölü

Güney Kore'de kutlanan cadılar bayramı etkinliği tam anlamıyla faciaya dönüştü. Etkinlik sırasında çıkan izdihamda 120 kişi can verirken, 150 kişide yaralandı.

Cadılar Bayramı etkinliği faciaya dönüştü! 120 Ölü

Cadılar Bayramı etkinliği faciaya dönüştü! 120 Ölü

Dünyada bir çok ülkede kutlanan cadılar bayramı etkinlikleri Güney Kore'de tam anlamıyla faciaya dönüştü. Gelen son dakika bilgilerine göre Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Itaewon bölgesinde bugün cadılar bayramı etkinliklerinin yapıldığı esnada kalabalık sebebiyle izdiham çıktı. Haber ajanları tarafından paylaşılan bilgilere göre çıkan izdihamda 120 kişi can verirken, 150'den fazla kişide yaralandı.

Etkinlikler için 100 bin kişi sokaklara çıktı

İzdihamın yaşandığı bölgeye çok sayıda kurtarma ve sağlık personeli sevk edilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. İzdiham olayının yaşanmasının hemen ardından acil toplanan heyetin aynı zamanda ülkenin Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, bölgeye hemen 400 kişilik kurtarma ekibi ve 140 aracın sevk edildiğini duyurdu. Öte yandan, yerel medyada yer alan bazı haberlere göre, Itaewon'daki bir eğlence mekanına kimliği açıklanmayan bir ünlünün geleceğine dair söylentilerin ardından insanlar, buraya akın ederek izdihama yol açtı. İzdiham sonrasında yapılan açıklamalarda cadılar bayramı etkinliği için 100 binden fazla kişinin sokaklara çıktığı belirtildi.