Burger King Logosunu Değiştirdi-İşte Yeni Retro Logo

Burger King tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 21 yıldır kullanılan logonun değiştiğine yer verildi.

Burger King Logosunu Değiştirdi-İşte Yeni Retro Logo

Burger King logosunu değiştirdi.

Dünya genelinde binlerce şubesi olan ve Fasd Food sektörünün en büyük şirketlerinden olan Burger King, en son 1999 senesinde değiştirdiği logosunu yeniden değiştirdi. 21 yıl sonra alınan kararla yeni logo belirlendi ve Burger King tarafından retro olarak hazırlanan yeni logo yayımlandı. Burger King!in yeni logosu, bu yıl reklam afişlerinde yerini almaya başladı. 

Logoya ilk olarak baktığımızda bir nostalji havası görülüyor. 1969 yılında kullanılan ilk logo 30 yıl kullanılmış ve 1999 senesinde logo değiştirilmişti. Şimdi yapılan yeni logo ise eski logoyu anduruyor. 

YUVARLAK VE LEZZETLİ

Webtekno'nun son dakika olarak aktardığı habere göre Burger King, yeni logolarını tanıttıkları basın açıklamasında, minimalist logolarının markanın gelişimine ve bugünkü konumuna son derece uyumlu olduğunu dile getirdi.

Burger King’in Baş Pazarlama Yöneticisi Fernando Machado konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yeni logonun enerjik renkleri içinde barındırarak gerçeğe daha yakın olacak şekilde tasarlandığını ve yeni fontlarının da markanın ürünlerini simgeleyecek tarzda “yuvarlak ve lezzetli” yapıda dizayn edildiğini söyledi.

Müşteriler, markanın yeni görsel kimliğini yakın bir zamanda tüm reklam afişlerinde ve ambalajlarda görmeye başlayacak. Ancak şirketin dünya çapında bulunan 19 bin restoranını tamamen yenilemesi, biraz zaman alacak. Restoranlarda kullanılan tezgahlar, dolaplar ve iç dizayn, markanın yeni görsel kimliğine göre tekrar dizayn edilecek. Şirket, aynı zamanda yeni logolarını çalışan üniformalarına da yansıtacak ve reklamlarında gerçek çalışanlarına yer verecek.

Küresel marka şirketi Siegel + Gale'in başkanı Douglas Sellers, yeni logo ile ilgili yaptığı açıklamada, "Dünyada yaşanan olaylar göz önünde bulundurulduğunda, yeni logo son derece sıcak ve tanıdık bir sima gibi geliyor. Burger King, sıcak ve neşe dolu logosuyla birlikte eski kimliğine geri dönerek, dünyanın her yerinde anında tanınabilir bir tasarıma imza atmış." dedi.

İşte yeni logo