Bu Şehre Taşınacaklara Ayda 2800 Euro Maaş Verilecek (Molise Nerede?)

İtalya 'nın Molise kentinin başkanından önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada kente taşınacaklara ayda 2800 Euro maaş verileceği bildirildi. İşte detaylar.

Bu Şehre Taşınacaklara Ayda 2800 Euro Maaş Verilecek (Molise Nerede?)

Bu kente taşınanlara 25 bin Euro verilecek.

Yapılan son dakika açıklamasında, İtalya 'nın Molise bölgesinde nüfus azalması yaşanması nedeniyle bölgeye taşınacaklara para verilceği bildirildi. Yapılan açıklamada Molise adlı bölgeye taşınanlara 3 yıl boyunca haftada 700 Euro verileceği bildirildi.  

The Guardian 'da son dakika olarak yayınlanan haberde,  üç yıllık yardımı almak isteyen kişilerin, nüfusu 2 binin altında olan bir kasabaya taşınmak ve bir işletme açacağına dair devlete taahhüt vermesi gerektiğine yer verildi. 

Molise Bölgesi 'nin Başkanı Donato Toma konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İnsanların buraya yatırım yapmasını istiyoruz. İstedikleri işletmeyi açabilirler: Bir fırın, kırtasiye, restoran veya herhangi bir şey. Böylece nüfusumuzu yükseltirken kasabalarımıza da can vereceğiz"

Başkan Toma yaptığı açıklamasının devamında, nüfusu 2 binden az olan kasabaların altyapılarının tamamlanması , kültürel etkinliklerin tanıtıması için 10 bin Euro daha verileceğini söyledi.

Toma konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "Derdimiz sadece nüfusu artırmak değil. İnsanların altyapıya ve kalmak için bir sebebe ihtiyacı var. Yoksa birkaç yıl içinde başladığımız noktaya döneriz" dedi.

305 BİN NÜFUSU VAR

Resmi kaynajlardan alınan verilere göre 305 bin nüfusu olan Molise 'de , 2014 yılındna bu yana 9 bin kişi ayrıldı. 2018 yılında 2 bin 800 kişilik bir azalma yaşando. 

HİÇ ÇOCUK DOĞMADI

Aktarılan resmi bilgilere göre bölgedeki kasabaların dokuzunda geçen sene hiç çocuk dünyaya gelmediği aktarıldı.

MOLİSA NEREDE?

İşte Molisa kentinin haritadaki yeri >>

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA