Bolivya'da Ortalık Karıştı! Ordu Müdahalesinin Ardından Başkan İstifa Etti

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da 20 ekimde düzenlenen seçimlere hile karıştığı iddiası üzerine başlayan protesto gösterileri, Devlet Başkanı Evo Morales'in istifasına kadar sürdü.

Bolivya'da Ortalık Karıştı! Ordu Müdahalesinin Ardından Başkan İstifa Etti

14 yıldır ülkenin başındaki isim olan Morales, Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman'ın görevi bırakmasına yönelik çağrısının ardından iktidardan çekildiğini açıkladı.  Bolivya'nın ilk yerli başkanı Morales, televizyondan vatandaşlara hitap ederek ülkenin hayrı için görevden ayrıldığını açıkladı. Morales , 'Darbe yapmak' ile suçladığı rakiplerini eleştirmeyi sürdürürken, Morales'i istifaye davet eden Genelkurmay Başkanı Kaliman, istifa davetinde şu ifadeleri kullandı: Ülkede artan çatışmalar karşısında halkın güvenliğini sağlamak, hayat hakkını güvence altına almak adına şiddetin durulmasına müsaade etmesi, Bolivya'nın iyiliği ve istikrarın korunması için Devlet Başkanı Evo Morales'e istifa etmesini öneriyoruz. Halka ve gösteri düzenleyen kesimlere de kardeşler arasındaki anlaşmazlığın kan dökülmesine ve ailelerimizin üzülmesine neden olmaması için şiddet olaylarına son vermelerini talep ediyoruz.

Tutuklama Emri İddiası

Bolivya Başkanı Morales, ilerleyen saatlerde sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajında, polis ekiplerinin hakkında 'Yasa dışı' tutuklama emri çıkardığını öne sürerek, şiddet yanlısı grupların evine saldırdığını iddia etti. Bolivya polisi, Morales hakkında herhangi bir tutuklama kararı çıkarılmadığını açıkladı.