BM'den Şok Açıklama: Gazze Ofisimiz Bombalandı, Ölü ve Yaralılar Var! Detaylar Acil İnceleme İstiyor!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Gazze'deki ofisinin saldırıya uğradığını duyurdu. Bu olay, 13 Ekim tarihinde personelin ofisi terk ettiği ve yerleşkeye sığınan sivillerin bulunduğu bir zamana denk geldi.

BM'den Şok Açıklama: Gazze Ofisimiz Bombalandı, Ölü ve Yaralılar Var! Detaylar Acil İnceleme İstiyor!

UNDP'nin Açıklaması: Sivillerin Güvenliği Ön Planda

UNDP'nin yaptığı açıklamada, "Gazze'deki Birleşmiş Milletler yerleşkesinin bombalandığına dair ilk raporlar, derin bir üzüntü yaratmıştır. Bombardımanın, önemli sayıda ölüm ve yaralanmaya neden olduğu bildirilmektedir. 6 Kasım'da UNDP, sığınma arayan birkaç yüz kişinin yerleşkeye girdiğini açıkladı ve bu sayının o tarihten beri önemli ölçüde arttığına dair işaretler bulunmaktadır. Bu çatışmanın ortasında kalan sivillere yönelik devam eden ölüm ve yaralanma trajedisi kabul edilemez ve durdurulmalıdır. Sivillere, sivil altyapıya ve BM tesislerinin dokunulmazlığına her zaman saygı gösterilmeli ve korunmalıdır. Ayrımcılık, orantılılık ve ihtiyat ilkeleri de dâhil olmak üzere uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmeli ve bu hukuka riayet edilmelidir."

UNDP Yöneticisi Achim Steiner'den Güçlü Tepki

UNDP Yöneticisi Achim Steiner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze'deki UNDP ofisi dün gece bombalandı ve yerleşkemizde sığınanlar arasında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Bu her açıdan yanlıştır. Siviller, sivil altyapı ve BM tesislerinin dokunulmazlığı her zaman korunmalıdır" dedi.

Sonuç: Barış ve Güvenlik İçin Çağrı

Gazze'deki bu tür saldırıların devam etmesi, bölgedeki barış ve güvenliği tehdit etmektedir. UNDP, uluslararası topluluğa, sivillere ve insan haklarına saygı çağrısında bulunmaktadır. Bu tür olayların sona erdirilmesi ve barışın sağlanması için küresel bir çaba gerekmektedir.