BM: Türkiye Daha Fazla Suriyeli Mülteci Alsın

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İtalyan Temsilcisi Filippo Grandi bir açıklama yaptı ve Türkiye ile komşu ülkelerin daha fazla Suriyeli kabul etmesi gerektiğini ifade etti.

BM: Türkiye Daha Fazla Suriyeli Mülteci Alsın

BM'den açıklama: Türkiye daha fazla mülteci alsın.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İtalyan Temsilcisi Filippo Grandi 'den bir son dakika açıklaması geldi. Grandi  yaptığı açıklamada, "Savaşın sonlandırılmasına ve insanların hayatlarının korunması için emniyete alınmalarına ihtiyaç var" dedi.

"TÜRKİYE VE DİĞER ÜLKELER DAHA FAZLA MÜLTECİ ALMALI"

BM yetkilisi Grandi yaptığı açıklamada , Türkiye ile çevredeki diğer ülkelere çağrıda bulundu. Grandi,  "Türkiye dahil komşu ülkelere, kabulleri artırmaları için çağrı yapıyorum. Böylece tehlike altındaki insanlar da emniyete ulaşabilir." ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA DESTEK

Suriye 'ye komşu ülkelerde "kapasite ve kamu desteğinin hâlihazırda zorlandığını" da sözlerine ekleyen Grandi, sığınmacıları kabul eden ülkelere daha fazla uluslararası destek ve yardım yapılmasını istedi.

1 MİLYONA YAKIN SURİYELİ TÜRKİYE SINIRINDA

İdlip 'te yaşanan son gelişmelerin , bombardırmanların ardından 900 binden fazla Suriyeli vlerini terk etti ve Türkiye sınırına kadar geldi. Sınıra gelenlerin sayısı 1 milyona yaklaştı.

4 MİLYON SURİYELİ VAR

Grandi, yerinden edilen sivil sayısını 4 milyon olarak belirtti. Resmi verilere göre, Türkiye'de 4 milyon Suriyeli sığınmacı var.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA