Black Panther, Yenilmezler Filmlerinin Yıldızı Chadwick Boseman Hayatını Kaybetti

4 yıldır kanser tedavisi görmekte olan dünyaca ünlü oyuncu Chadwick Boseman, hayatını kaybetti. Boseman 'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Boseman'ın ölümünü bildiriyor olmaktan büyük acı duymaktayız. Black Panter filmindeki Kral T’Challa'yı canlandırması hayatının onuruydu." denildi.

Black Panther, Yenilmezler Filmlerinin Yıldızı Chadwick Boseman Hayatını Kaybetti

Dünyaca ünlü oyuncu hayatını kaybetti.

2018 yılında sinemalarda gösterilen giren ve gişe rekorları filmde Kral T’Challa adlı rolle adından söz ettiren ve hafızalarda yer eden, öte yandan Black Panther adlı filmin başrolünde oynayan Chadwick Boseman'a ilk olarak 2016 senesinde kanser teşhisi konulmuştu.

4 YILDIR TEDAVİ GÖRÜYORDU

Edinilen bilgilere göre 2016 yılında kanser teşhisi konulan Boseman 'ın 4 yıldır kanser tedavisi gördüğü öğrenildi. 

HAYATINI KAYBETTİ

Chadwick Boseman 'ın sosyal medya hesabı üzerinden , ünlü oyuncunun ölümüne dair bir açıklama yapıldı ve "Boseman'ın ölümünü bildiriyor olmaktan büyük acı duymaktayız. Black Panter filmindeki Kral T’Challa'yı canlandırması hayatının onuruydu." denildi. 

4. SEVİYEYE ULAŞTI

Ölüm haberi sonrası Amerika basınına açıklamalarda bulunan ünlü yapımcı Nicki Fioravante, Los Angeles 'te hayatını sürdürmekte olan Boseman'ın hastalığının bir süredir 4. seviyeye ulaştığını ve son anlarını ailesiyle beraber geçirdiğini söyledi.

FİLME , OSCAR'DA 3 ÖDÜL

Marvel Sinema Evreni 'ne giriş yapan "Black Panther" adlı filmde, Wakanda adlı ülkenin kralı olan babasının ölümünden sonra tahta geçmek için Afrika 'daki yuvasına dönen Kara Panter 'in hikayesini perdeye taşıyor. 

Joe Robert Cole ve Ryan Coogler'in yazdığı hikayeye göre ihanet ve tehlikeyle karşı karşıya kalan genç kral, düşmanlarını yenmek ve halkının güvenliğini sağlamak için müttefiklerini bir araya getirip, Kara Panther'in bütün gücünü açığa çıkarmalıdır.

Black Panther filmi, 2019 Oscar Ödül törenlerinde aşağıdaki dallarda Oscar kazanmıştı.

"En İyi Özgün Müzik",

"En İyi Kostüm Tasarımı"

"En İyi Yapım Tasarımı"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA