BEYAZ SARAY´DAN AÇIKLAMA: TİK TOK SORUN TEŞKİL EDİYOR

NEW Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Çinli sosyal medya platformu TikTok ile ilgili Amerikalıların verilerini topladığı gerekçesiyle endişeli olduklarını ve PLATFORMUN potansiyel tehdit oluşturabileceğini düşündüklerini söyledi.

BEYAZ SARAY´DAN AÇIKLAMA: TİK TOK SORUN TEŞKİL EDİYOR

Jean-Pierre, günlük basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. En önemli başlıklardan bir tanesi TikTok uygulamasıydı. Sözcü Karine Jean-Pierre, Çinli sosyal medya platformu TikTok ile ilgili Amerikalıların verilerini topladığı gerekçesiyle endişe duyduklarını belirterek, ABD ulusal güvenliğine potansiyel tehdit oluşturabileceğini düşündüklerini berlirtti. Sözcü, konunun hassasiyetinin altını çizerek Kongre'yi harekete geçmeye çağırdı.

Beyaz Saray personelinin TikTok kullanmadığını belirten Jean-Pierre, "TikTok'un sorun teşkil ettiği konusunda çok nettik." ifadesini kullandı. Jean-Pierre, Başkan Joe Biden'ın da bu konuda endişelerinin olduğunu dile getirdiğini vurgulayarak, diğer taraftan TikTok uygulamasını kullanan milyonlarca Amerikalı bulunduğunu bildirdi.

Jean-Pierre, TikTok ile ilgili Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Yatırımlar Komitesinin (CFIUS) devam eden incelemesine işaret ederek, TikTok'un ABD genelinde yasaklanıp yasaklanmayacağına ilişkin ise yorum yapmaktan kaçındı.