Baskına Giden Polis Memuru Horoz Tarafından Öldürüldü

Yasa dışı horoz dövüştüren bir yere düzenlenen baskında polis memuru , horozun saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Baskına Giden Polis Memuru Horoz Tarafından Öldürüldü

Horos dövüşü baskınına giden polis hayatını kaybetti.

Asya Kıtasında bulunan Filipinler adlı ülkede bir operasyon düzenlendi. Polis ekipleri tarafından, yasa dışı horoz dövüşü oynanan yere düzenlenen baskında polis memuru, horozun saldırısında hayatını kaybetti. 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Filipinlerde horoz dövüşleri yasaklanmıştı. Yanlız pazar günleri ve resmi tatillerde  lisanslı dövüş salonlarında horoz dövüştürmeye izin veriliyor. Yasağa uymayanlara ise polis ekipleri baskın düzenliyor.

AYAĞINA JİLET BAĞLADILAR

Dövüşte bir horozun ayağına jilet bağlandığı görüldü. Polise saldıran bu horoz, ayağındaki jilet ile polisi sol bacağındaki uyluk atardamarından yaraladı. Damarı parçalanan Teğmen Christine Bolok tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AFP adlı haber ajansına açıklamada bulunan Emniyet Müdürü Yarbay Arnel Apud, olayın "büyük bir talihsizlik" ve "açıklaması güç bir şanssızlık" olarak olayı nitelendirdi.

Apud yaptığı açıklamada, "Haberi duyduğumda kulaklarıma inanamadım. 25 yıllık meslek hayatımda ilk defa bir adamımı horoz dövüşünde hayvanın ayağına takılan jilet nedeniyle kaybettim." ifadelerini kullandı. 

Emniyet Müdürü Apud, hayatını kaybeden polisin ailesine de taziye dileklerini iletti. 

Polis ekipleri tarafından düzenlenen baskında üç kişi gözaltına alındı, yedi dövüş horozu, iki jilet seti ve 550 Filipin Pesosuna (yaklaşık 90 TL) el konuldu. Üç zanlı ise aranıyor. Filipinler'de popüler olan horoz dövüşlerini çok sayıda kişi izliyor. Dövüşlere büyük bahisler de oynanıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA