Bağımsızlığını İlan Eden O Ülkeyi İlk Tanıyan Türkiye Oldu

Geçtiğimiz tarihlerde Batı Azerbaycan Göyçe Zengezur Türk devleti bağımsızlığını tüm dünyaya duyurdu. Kendi bağımsızlıklarını ilan ettikten sonra bu yeni Türk devletini ilk tanıyan ülke de Türkiye Cumhuriyeti oldu.

Bağımsızlığını İlan Eden O Ülkeyi İlk Tanıyan Türkiye Oldu

Batı Azerbaycan Göyçe Zengezur Türk Devletini İlk Tanıyan Devlet Türkiye Oldu

Batı Azerbaycan Göyçe Zengezur Türk devleti geçtiğimiz günlerde bağımsızlığını duyurduğunu biliyoruz. Bağımsızlığını yeni kazanan bu ülkenin temel hedefi ise şüphesiz dünyada bulunan tüm Türkleri aynı çatı altında birleştirmektir. Bunun için de ayrı bir politika uygulamak istemiştir. Tüm Türkleri bir araya getirme politikası.

Bağımsızlığını yeni kazanan bu ülkeyi ilk tanıyan Türk devleti ise Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Bunun üzerine Batı Azerbaycan Göyçe Zengezur Türk Devleti Türkiye Ankara’da bir temsilcilik açmıştır. Bu temsilciliğin açılışına devletin Cumhurbaşkanı Rizvan Talibov ve başkan yardımcısı Mehmet Ali Arslan da katılmışlardır. Açılışta konuşma yapan ülkenin Cumhurbaşkanı Rizvan Talibov, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin bu kardeşlik politikasına gösterdiği saygıya müteşekkir olmuş, Ankara’da bu ilk temsilciği açmanın büyük sevincini yaşadığını belirtmiştir. Rizvan ayrıca bu yine Türk milletinin varlığının tekliğine de vurgu yapmıştır.

Tüm Türkleri aynı çatı altında birleştirmek ve tüm Türk Devletlerine kendini tanıtmak isteyen bu ülkeyi ilk tanıyan ülkenin Türkiye Cumhuriyeti’nin olması bu ülkenin kardeş politikasının başladığına da bir işarettir.