Amazon'un Kurucusu Jeff Bezos İstifa Ediyor: İşte Yerine Gelecek İsim

Amazon'un Kurucusu Jeff Bezos, Amazon şirketinin CEO'luk görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Amazon'un Kurucusu Jeff Bezos İstifa Ediyor: İşte Yerine Gelecek İsim

Jeff Bezos istifa etti.

Amerika menşeli e-ticaret devi Amazon, 2020'nin son çeyreğine ilişkin bilançosunu dünya kamuoyuna açıkladı. açıklanan verilerde bu yıl şirketin yönetici değişikliğine gideceğine yer verildi. Şirketin kurucusu JEff Bezos, yılın üçüncü çeyreğinde üst yöneticilik görevinden ayrılacağını açıkladıi

Söz konusu açıklamada, Bezos'un şirketin yönetim kurulu başkanı olarak görevinde devam edeceği, şirketin CEO'luk görevinden istifa edeceğine yer verildi. Şirketin üst yöneticilik görevine ise Bezos'un yerine Andy JAsy isminin geleceği bildirildi. 

2020 yılının son çeyreğine ait finansal sonuçlarının açıklandığı toplantıda Amazon'un çeyreklik gelirinin ilk defa 100 milyar doları aştığına yer verildi. Amazon'un satışlarının 2020 yılının dördüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 44 oranında arttığına ve 125, 6 milyar dolara ulaştığına yer verildi. 

2020 yılı genelinde satışların ciddi oranda arttığına yer verilen açıklamada Amazon'un satışlarının 2020 yılında , bir önceki yıla göre yüzde 38'lik bir artış gösterdiği ve toplam satışların 386,1 milyar dolar seviyesine ulaştığına yer verildi. 

Şirketin net karının ise geçen senenin son çeyreğinde 7.2 milyar dolara yükseldiğine yer verildi. Hisse başına karın da 14.09 dolar olduğuna yer verildi. 

1995 YILINDA GARAJDA KURULMUŞTU

Şirket 1995 yılında  kurulmuştu. Üvey babası Miguel Bezos’un evinde yaşayan Jeff Bezos, evlerinin garajını yavaş yavaş atölyeye çevirmeye başladı ve şimdi dünya e ticaret devi olan Amazon'u bu garajda kurdu.

Başlarda sadece kitap satışı üzerine hizmet veren Amazon, şimdi dünyanın en büyük E-ticaret sitelerinden biri ve her türlü ürün satışı yapılıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA