Almatı'da Yolcu Uçağı Düştü! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Kazakistan'ın Almatı şehri yakınlarında yolcu uçağı düştü. Uçakta 100 yolcu bulunduğu bilgisi paylaşılırken, Almatı Valiliği'nce yapılan bilgilendirmede kazada şimdiye kadar 14 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Almatı'da Yolcu Uçağı Düştü! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Almatı'da Yolcu Uçağı Düştü! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Kazakistan'da içinde 100 yolcu bulunan bir uçağın, Almatı havalimanından kalktıktan kısa süre sonra düştüğü bildirildi. Almatı valilği tarafından yapılan son dakika açıklamalarına göre kazada 14 yolcunun hayatını kaybettiği, 30 yolcunun ise yaralandığı bildirildi.

Kazakistan Sivil Havacılık kurumu kaza ile ilgili ilk bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Uçağın başkent Nursultan'a gitmek için havalandığı saat 07.22'den kısa süre sonra irtifa kaybettiği ve bir beton duvara çarptıktan sonra iki katlı bir evin üzerine düştüğü bildirildi. Bek Air Havayollarına ait uçağın 95 yolcu ve 5 mürettebatla havalandığı açıklandı. Kazakistan Devlet Başkanı Tokayev, kazaya dair sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Sorumlular hukuk kuralları çerçevesinde sert şekilde cezalandırılacak" dedi.

Yetkililer ölü sayısının artabileceğini bildiriyor.

KAMUBULTENİ.COM