Almanya'da Panik ! Koronavirüs Vaka Sayısı 1000'i Geçti

Almanya genelinde koronavirüs vaka sayısı 1000'i geçerken, Sağlık Bakanlığı 1000'den fazla katılımcının olacağı etkinliklerin iptal edilmesi yönünde karar aldı.

Almanya'da Panik ! Koronavirüs Vaka Sayısı 1000'i Geçti

Yeni tip koronavirüs , dünya genelinde hızla yayılmayı sürdürürken, Almanya'daki vaka sayısının 1000'i geçtiği bildirildi. Vaka sayılarındaki ciddi artış, yetkilileri yeni tedbirler almaya teşvik ederken, Almanya'da 1000'den fazla katılım gösterilecek etkinliklerin iptali talep edildi. Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, koronavirüsün yayılmasına yönelik alınan tedbirlerle ilgili, "Önümüzdeki günlerde virüsün seyrine göre alınacak olan tedbirleri daha da arttıracağız. İkinci bir duyuruya kadar bin kişiden fazla katılımın olacağı etkinlerin iptal edilmeni kesinlikle öneririm. Virüs ne kadar yavaş yayılırsa, sağlık sistemimiz o kadar iyi başa çıkabilir" diye konuştu.  Spahn ayrıca, "İptallerin vatandaşlar veya organizatörler için oluşturacağı sonuçların farkındayım. Önümüzdeki birkaç gün içinde ekonomik sonuçlarla nasıl başa çıkacağımız hakkında konuşacağız. Ancak, insan sağlı kadar değerli bir şey olamaz" şeklinde konuştu.

Dünya genelindeki koronavirüs vaka sayısı 107 bini geçerken, 80 bini aşan vaka ile Çin'in ardından en çok vaka görülen ülkeler Güney Kore ile İran ve İtalya oldu.