Almanya'da Filmleri Aratmayan Soygun: 123 Milyon Dolarlık Soygunda 5 Gözaltı!

Kamu yayın kuruluşu MDR'nin Salı günü bildirdiğine göre, Almanya'nın Dresden kentinde dünyanın dikkatini çeken 123 milyon dolarlık bir soygundaki rollerinden dolayı beş kişi birkaç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Almanya'da Filmleri Aratmayan Soygun: 123 Milyon Dolarlık Soygunda 5 Gözaltı!

Dresden Bölge Mahkemesi sözcüsü Andreas Feron CNN'e verdiği demeçte , sanıklardan dördü kısmen itirafta bulundukları ve bazı hazinelerin iade edildiği için daha hafif cezalar aldı . Çete, 25 Kasım 2019'da Dresden'deki tarihi Green Vault'a girdi.

CCTV kamera görüntüleri, iki maskeli hırsızın camı kırdığını ve 21 elmas işlemeli eseri çaldığını gösterdi. Tonoz, kristal ve akikten oyulmuş parıldayan kaselerden, yaldızlı devekuşu yumurtalarından yapılmış mücevherli heykelcikler ve kadehlere kadar, tarihi mücevherlerden ve değerli süs eşyalarından oluşan şaşırtıcı bir koleksiyona sahipti.

Koleksiyonun en ünlü parçalarından biri olan Dresden Green olarak bilinen 41 karatlık yeşil bir elmas, New York City'deki Metropolitan Museum of Art'a ödünç verildiği için o sırada müzede yoktu .

five-men-convicted-for-audacious-123m-jewels-heist-in-germany-2.webp

Saksonya Polisi tarafından yayınlanan görüntülerde, koyu renk giysiler giyen iki kişinin el fenerleri kullanarak galeride hızla hareket ettiği görülüyor.

Daha sonra içlerinden biri camı kırmak için balta kullanıyor.

Cam kırılmadan önce failin en az dokuz darbe aldığını gösteriyor. Soygun sırasında yakındaki bir elektrik yangını bölgedeki sokak ışıklarını söndürdü . Birkaç dakika içinde dünyanın en değerli tarihi mücevherlerinden bazıları yok olmuştu. Dresden Devlet Sanat Koleksiyonu'nun yöneticisi Marion Ackermann, bunların maddi değerlerinin 'hesaplanamaz' tarihi ve kültürel önemlerini yansıtmaya bile başlamadığını söyledi.

five-men-convicted-for-audacious-123m-jewels-heist-in-germany-3.webp

Olaya karışan sanıkların çoğu, yasal bir 'anlaşma' sonrasında suçları kısmen itiraf ettikleri ve hazinelerin bir kısmı iade edildiği için altı yıla kadar hapis cezası gibi daha hafif cezalar aldı.

Altıncı sanık beraat etti.

Ganimet, 15 büyük ve 100'den fazla küçük elmasla süslenmiş 1780'lerden kalma bir şapka tokasının yanı sıra 96 ​​santimetrelik (38 inç) bir kılıç ve birlikte 800'den fazla elmas içeren bir kın veya kılıf içeriyordu.

Dresden Bölge Mahkemesi yargıçları, hüküm giyen beş sanığa çok yıllı hapis cezaları verdi. Ana faillerden Rabieh Remo altı yıl iki ay hapis cezasına çarptırılırken, suç ortağı Wissam Remmo altı yıl üç ay, Bashir Remmo ise beş yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Suça ortak olan bir başka kişi, Çocuk Ceza Kanunu'na göre dört yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı. Beşinci bir sanık, daha önceki bir mahkumiyet dahil olmak üzere, çocuk tutukluluğunda beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. 24 yaşındaki, hırsızlığa karıştığını sonuna kadar inkar etti.