Almanya'dan Sonra Rusya'da Türk İşçi Alımı Yapacak

Son dakika haberi: Rusya'dan işçi alımı hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada 2019 yılında 144 bin 583 işçi alımı yapılacağı ve Türkiye'den önceki yıllara göre daha fazla işçi alımı yapılacağına yer verildi.

Almanya'dan Sonra Rusya'da Türk İşçi Alımı Yapacak

Son günlerin en çok merak edilen konusu yurt dışında iş imkanı.

OBM Almanya 'dan gelen açıklamada vasıflı ve vesıfsız adaylar arasından 10 bin işçi alımı yapılacağına yer verildi. Almanya işçi alımı detayları için TIKLAYIN

Almanya 'ya işçi alımının ardından bir gelişme de Rusya 'ya işçi alımında yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre Rusya 'ya gidecek işçileri etkileyen bir açıklama geldi. Buna göre Rusya işçi kotasını arttırma kararı aldı. Öte yandna Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye ile vizelerin kaldırılaracağını söylemişti. Bu açıklamalara göre Rusya, Türkiye'den daha fazla işçi alacak.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, yaptığı son dakika açıklamasında, vize uygulaması yapılan ülkelerden kabul edilecek işçi sayısının toplamda 144 bin 583 seviyesinde olacağını duyurdu.

TÜRK İŞÇİ ALIMI İÇİN KAPI AÇIK

Rusya' da yayın yapan resmi  kuruluş Rossiyskaya Gazeta 'da yer alan habere göre Golikova, yabancı işçi alımında bölgelerin talebine göre sayının ve kadroların belirlendiğini söyleyerek, "Yabancı işçilerin ekonomiye dahil edilmesi, işverenlerin kalifiye işçi taleplerini karşılama ve başta enerji alanı olmak üzere büyük altyapı projelerinin hayata geçirilmesini sağlama imkanı sunacak. Örneğin, yabancı işçileri 'Sibirya'nın Gücü' boru hattının inşasında istihdam edilecek" ifadelerini kullandı.

2019 YILINDA 111 BİN YABANCI İŞÇİ ALINACAK

Söz konusu açıklamanın devamında 2019 yılında 111 bin yabancı işçi ihtiyacı meydana geldiğini ve bu sayıda yurt dışından işçi alımı yapılacağını söyleyen Golikova, 33 bin işçinin ise öngörülmeyen durumlar için rezervde tutulacağına yer verdi.

PERSONELLERİN EN ÇOK İSTİHDAM EDİLECEĞİ POZİSYONLAR

Rusya 'da özellikle inşaat sektöründe çok sayıda Türk firması vardır. Özellikle konut, altyapı ve enerji alanlarında birçok projede aktif şekilde Türk firmalarının çalışma yürüttükleri belirtildi.

Bu Türk şirketleri, son yıllarda bir dizi havalimanı ihalesinin de kazanan tarafları olmayı başardı.Türk işçiler, Türk şirketlerin projelerinin yanı sıra Rus şirketlerin projelerinde de istihdam ediliyor.

ALIMLAR İŞKUR'DAN

Yurt dışına işçi alımları İŞKUR 'dan yapılacak. 2019 yılında Rusya 'ya gönderilecek işçi alımı için duyuru gelmedi. İŞKUR 'da yayımlanacak duyurudan bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN