AK Parti'den Açıklama 'Cemal Kaşıkçı Olayına İlişkin Detayları Tüm Dünya İle Paylaşacağız'

AK Parti MYK toplantısının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi İstihbaratı tarafından vahşice katledildiği yönündeki iddialarla ilgili AK Parti'den Son Dakika Açıklamaları...

AK Parti'den Açıklama 'Cemal Kaşıkçı Olayına İlişkin Detayları Tüm Dünya İle Paylaşacağız'

SUUDİ GAZETECİNİN ORTADAN KAYBOLMASI

Ömer Çelik'in Konuşmasından Satır Başları:

Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili son derece hassas ve etkili bir şekilde süreci takip ediyoruz. Fakat Kızılcahamam parkından çıkarken Sn. Cumhurbaşkanımız, olayın bizzat takipçisi olduğunu söylemişti. Sonuç ortaya çıktığı zaman Cumhurbaşkanımız kendi açıklayacak. Tüm kurumlarımız, olay duyulduğu andan itibaren ne olmuş bu gazetecinin başına ne iş gelmiştir, bunla ilgili etkili çalışma yürütüyor. Çeşitli bilgiler var, Başsavcılık tarafından soruşturma yürütüldüğü için şu an bildiğimiz bilmediğimiz şeyleri paylaşacak değiliz. Mesele tüm dünyanın meselesi haline gelmiştir. Eleştirilerden bir tanesi, konsolosun dokunulmazlığı var, bunun altını çizerek, BM İnsan hakları sözcüsü dokunulmazlığın kaldırılmasını istedi. Herhangi bir şekilde bu şahsın seyahatinin engellenmesi söz konusu olamaz. 

TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR

Türkiye bir hukuk devletidir. İlk andan itibaren konsolosluk binasının önüne , binaya yetkili makamların girmesi için talepte bulunduk, ama karşı taraf talebe zaman içerisinde karşılık verdi. Niye Suudi Arabistan ile işbirliği yapıldığı soruluyor , Türkiye'nin bağımsız soruşturmasını sürdürüyor. Bu olay Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olmuştur. İddialar çok vahim iddialardır. Tabi ki Suudi makamları da işbirliği talebinde bulunmuştu tabi olumlu bakmakta bir mahsur yok. 

BU MESELE NET ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKACAK

Türkiye'nin yürüttüğü bağımsız soruşturmayı etkileyecek bir durum değil. Şundan herkesin emin olması gerekiyor, bu mesele net bir şekilde ortaya çıkacak. Bunun zamana bırakılması, örtülmesi söz konusu değildir. Cumhurbaşkanımızın Kızılcahamam'da ifade ettiği gibi en hassas şekilde süreç takip edilecektir. Savcılık aşamasından sonra hangi adımların atılacağına karar verilecektir. Kuşkusuz her şeye bakılıyor, atlanan herhangi bir şey yok. Ne olduysa oldu, bunun açığa çıkması için çalışmaların yapılacağı, bunun dünyayla paylaşılacağını ifade ediyoruz.