Afganistan'da Evsiz Uyuşturucu Bağımlıları Sokakta Vuruldu

Afganistan'ın başkenti Kabil'de pazar günü evsiz ve uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen 9 kişi kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından vuruldu.

Afganistan'da Evsiz Uyuşturucu Bağımlıları Sokakta Vuruldu

Afganistan'da kan donduran olay. Kabil'de uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen 9 kişi sokakta uyudukları esnada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısı sonucunda öldürüldü. Reuters'ta yer alan habere göre, Kabil polis sözcüsü Faramarz,saldırının Qnurugh Dağı yakınlarında gerçekleştiğini duyurdu.

Afgan Halk Sağlığı Bakanlığı, 35 milyonluk nüfusa sahip ülkede tahmini 2.5 milyon uyuşturucu kullanıcısı olduğunu, 20 bin bağımlının da evsiz olduğunu açıklamıştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucu kullanımının sosyal bir kriz haline geldiği, "Bakanlık yılda 40 bin kişiye müdahale edebiliyor. Sosyal hizmetlerin eksikliği, işsizlik ve uyuşturucuya kolay erişimin Afganistan'daki uyuşturucu bağımlılığını körüklüyor" ifadeleri yer aldı. Afganistan dünyanın en büyük afyon üreticisi konumunda yer alıyor. Afganistan İçişleri Bakanlığı, şubat ayı içerisinde Kabil'in narkotik güçleri başkanı da başta olmak üzere beş üst düzey polis yetkilisinin uyuşturucu kaçakçılığına karıştığından şüphelendiğini duyurmuştu.