ABD’li Banka JPMorgan’dan Petrol Fiyatları Hakkında Felaket Senaryosu

Dünya petrol sıkıntısı ile uğraşırken Rusya’ya yönelik yaptırımlar sonucu JPMorgan, felaket senaryosunu açıkladı. Varil fiyatı 380 dolara çıkabilir.

ABD’li Banka JPMorgan’dan Petrol Fiyatları Hakkında Felaket Senaryosu

ABD merkezli JPMorgan Bankası analistlerinden flaş bir açıklama geldi. Rusya’ya ABD ve AB tarafından uygulanan yaptırımlar sonrası Rusya’dan misilleme gelebileceği ve bu doğrultuda petrol varil fiyatların baş döndürücü şekilde 380 dolara kadar çıkabileceği açıklandı.

Rusya’dan Misilleme Hamlesi Gelebilir

Almanya'nın haziranda ev sahipliği yaptığı G7 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde yer alan Rus petrolünün taşınmasına yasak getirilmesi konusu değerlendirmeye alınacak. Ancak analistlere göre olası bir tavan uygulaması sonrası Rusya’nın bir misilleme yaparak ihracatı azaltabileceği belirtiliyor.

Bloomberg'in haberine göre, JP Morgan analistleri müşterilerine gönderdikleri notta, Moskova'nın sağlam mali pozisyonu göz önüne alındığında Rusya'nın, ekonomisine zarar vermeden günlük ham petrol üretimini 5 milyon varil düşürmeyi göze alabileceğini belirtti.

380 Dolara Kadar Çıkabilir

Söz konusu senaryo, dünyanın geri kalanı için felaket anlamına gelebilir. Uzmanlar günlük arzda 3 milyon varillik bir kesintinin Londra ham petrol fiyatlarını 190 dolara iteceğini, 5 milyon varillik kesinti durumundaysa fiyatın 380 dolara ulaşabileceğini yazdı.

Notta ayrıca, “Küresel petrol piyasasının sıkılığı Rusya'nın tarafında” ifadelerine yer verildi.

Rusya’ya uygulanan yatırımlar ve küresel piyasalardaki sıkıntılar sonrası petrolün varil fiyatı yılbaşında 75 dolardan 130 dolar seviyesine kadar gelmişti. Petrolün varil fiyatı şuan için ise 11 dolar seviyesinde seyrediyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /