ABD ve BM'den Türkiye ve İdlip Açıklaması

ABD 'den İdlip 'teki hain saldırı sonrası bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Türkiye 'ye destek mesajı verildi.

ABD ve BM'den Türkiye ve İdlip Açıklaması

Son dakika : ABD 'den Türkiye açıklaması geldi.

Amerika Birleşik Devletleri tarafından İdlip 'teki alçak saldır ısonrası bir açıklama geldi.  ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan son dakika açıklamasında, sahadan gelen haberlerin farkında olduklarını ve daha fazla netlik sağlamak için Türk makamlarıyla temas halinde olduklarını belirtti.

Açıklamada Türkiye 'ye destek mesajı da verildi. İşte o açıklama:

"Bu gelişmeleri teyit etmek ve mevcut durum hakkında daha fazla netlik sağlamak için Türk makamlarıyla temas halindeyiz. NATO müttefiki Türkiye'nin yanındayız ve Esed rejimi, Rusya ve İran destekli güçlerini bu alçak saldırılara derhal son vermeye çağırıyoruz. Başkan (Donald Trump) ve Bakanın (Mike Pompeo) söylediği gibi, bu krizde Türkiye'ye en iyi nasıl destek verebileceğimize dair seçenekler arıyoruz."

BM 'DEN AÇIKLAMA

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında artan gerginliği ve ''düzinelerce'' Türk askerlerinin hava saldırılarında hayatını kaybetmesini endişeyle takip ettiğini bildirdi.

"İDLİB'DE DERHAL ATEŞKES İLAN EDİLMESİ GEREKİYOR"
"İdlib'de derhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini" yineleyen Guterres, artan askeri gerginliğin siviller için teşkil ettiği riskin özellikle endişe verici olduğunu belirtti.

Guterres, ''Acil harekete geçilmezse gerginliğin her saat başı daha fazla artma riski var.'' değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'deki krize askeri çözüm bulunamayacağını belirten Guterres, sürdürülebilir tek yolun BM denetiminde siyasi çözüm olduğunu da kaydetti.