ABD: Türkiye'nin Suriye Operasyonuna Destek Vermeyeceğiz

Son dakika haberi ABD'den geldi. Beyaz Saray yönetimi yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye operasyonuna destek vermeyeceğini bildirdi.

ABD: Türkiye'nin Suriye Operasyonuna Destek Vermeyeceğiz

Son dakika haberi.. ABD Türkiye'nin Suriye operasyonuna destek vermeyecek. 

Beyaz Saray'dan  bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, Türkiye'nin YPG'ye yönelik başlatmayı planladığı Barış Pınarı Harekatı'na ABD'nin destek vermeyeceği ve bu operasyona dahil olmayacağı bildirildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi yapıldığı belirtilerek, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak." ifadeleri kullanıldı.

ARTIK YOKUZ

Açıklamada, DEAŞ'ı yenen ABD kuvvetlerinin, artık doğrudan bu bölgelerde olmayacağı vurgulandı.

SORUMLU TÜRKİYE

ABD hükümetinin, Suriye'de tutuklanan DEAŞ mensubu vatandaşlarını geri almaları için Fransa, Almanya ve diğer AB ülkelerine baskı yaptığına ancak bu ülkelerin bu teröristleri almak istemediği belirtilen açıklamada, ABD'nin bu kişileri yıllarca elinde tutmayacağına işaret edildi.

Açıklamada, "Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak." denildi.

KAMUBÜLTENİ.COM