ABD'den S-400'ler İçin İlk Karşı Hamle Geldi

Son dakika haberi: S-400 'lerin teslimi sonrası ABD 'den ilk karşı hamle geldi. ABD, Güney Kıbrıs 'a uygulanan silah ambargosunu kaldırdı.

ABD'den S-400'ler İçin İlk Karşı Hamle Geldi

S-400 'lerin teslim alınması sonrası ABD 'den ilk hamle geldi.  Rus yapımı S-400 hava savunma sisteminin Türkiye’ye sevkiyatının ardından, daha önce art arda yaptırım açıklaması yapan Amerika ’dan ilk karşı hamle geldi. ABD Temsilciler Meclisi, Güney Kıbrıs Rum yönetimine uygulanan silah ambargosunun kaldırılmasını düzenleyen yasayı  görüştü ve kabul etti.

Demokrat Parti Milletvekili David Cicilline tarafından ABD Temsilciler Meclisi gündemine getirilen söz konusu  yasal düzenleme, 253 lehte, 171 aleyhte oy verilerek kabul edildi ve meclisten  geçti. ABD Senatosu ’nda da oylaması yapılan ve senatonun da onayından geçen söz konusu yasa Beyaz Saray 'a gönderildi.Yasanın imza için ABD Başkanı Donald Trump’a gönderileceği belirtildi.

GÜNEY KIBRIS 'A UYGULANAN SİLAH AMBARGOSU KALDIRILACAK

ABD Senatosu ile ABD Temsilciler Meclisi’nde onaylanan yasa, Güney Kıbrıs’a belli ön koşullar çerçevesinde silah ambargosunun kaldırılmasını öngörüyor.

Yasaya göre; Rum yönetimi, Rusya'ya ait savaş gemilerinin limanlarını kullanmasına izin vermeyecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA