ABD'de Kasırga Felaketi Başladı: İlk Ölüm Haberi Geldi

Amerika Birleşik Devletleri 'de feci bir kasırga ortaya çıktı. NASA tarafından gözlemlenen ve fotoğrafı çekilen kasırgada en az 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD'de Kasırga Felaketi Başladı: İlk Ölüm Haberi Geldi

Son dakika haberi: ABD 'de büyük kasırga başladı.

NASA tarafından fotoğrafları yayımlanan ve 5 seviyesinde beklenen fırtına felaketi Bahamalara ulaştı ve ilk can kaybı haberi geldi.  Fırtınanın şiddeti nedeniyle bölgelerde arama kurtarma çalışmaları yapılamıyor.  Fırtınanın biraz dinmesi sonrası Abaca adalarında kurtarma çalışmalarının başlayacağı açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri' nin  hazırlıklarını sürdürdüğü ve çok sayıda tahliyenin yapılmasına neden olan Dorian Kasırgası, Bahamalar üzerinde NASA tarafından uzaydan görüntülendi.

İşte yayımlanan o görüntü.

KATEGORİ 5 'E YÜKSELTİLDİ

Bahamaları şiddetli yağmur, sert rüzgarlar ve yüksek dalgalarla 2 gün boyunca etkisi altına alması beklenen ve Kategori 5'e yükseltilen Dorian Kasırgası, NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu tarafından görüntülendi.

BAHAMALARDAN SONRA FLORİDA

Dorian Kasırgası 'nın  Bahamalar' dan sonra etkili olmasının beklendiği Florida' da halk alışveriş merkezlerine doğru akın etti ve yiyecek içecek stoklamaya başladı. 

295 KM HIZA ULAŞTI

Bahamalar üzerinde ilerlemeye devam eden kasırganın hızının 295 kilometreye ulaştığı açıklandı.

2 GÜN ETKİLİ OLACAK

Kasırganın 2 günün sonunda ABD’ye geçmesi bekleniyor.

ANLAYAMIYORSUNUZ..

Bahamalar Başbakanı Hubert Minnis, "okyanus ve kıyı şeridinin nerede başladığını anlayamıyorsunuz." dedi.

Karaya vurması sebebiyle etkisini bir nebze de olsa azaltan kasırga ABD'nin Florida kıyılarına doğru ilerliyor.