34 Yaşındaki Kadın Dünyanın En Genç Başbakanı Oldu

Finlandiya'da Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan Sanna Marin, Sosyal Demokrat Parti'nin lideri olarak seçilince dünyanın en genç başbakanı unvanını da eline aldı.

34 Yaşındaki Kadın Dünyanın En Genç Başbakanı Oldu

34 Yaşındaki Kadın Dünyanın En Genç Başbakanı Oldu

5 partili koalisyon hükümetinin en büyük partisi Sosyal Demokrat Parti'nin liderlik koltuğuna uturan 34 yaşındaki Sanna Marin, görevi devraldığında dünyanın en genç başbakanı olarak kayıtlara geçecek. Marin aynı zamanda Finlandiya'nın üçüncü kadın başbakanı unvanını da eline aldı. Marin'in önümüzdeki hafta yemin ederek görevi devralması bekleniyor.

Sanna Marin , Finlandiya Başbakanı Antti Rinne'nin koalisyon hükümetinde yaşanan güven kaybının ardından istifa etmesiyle görev için seçildi. Parti liderliği için gerçekleşen oylamada az farkla galip gelen Marin, "Hiçbir zaman yaşım ya da cinsiyetim hakkında düşünmedim. Siyasete girme sebeplerimi ve seçmenin güvenini almış olmamı göz önünde bulunduruyorum. Güveni tekrar inşa etmek için yapacak çok işimiz var" şeklinde konuştu.  Dünyanın bu makamdaki diğer genç yöneticileri arasında Yeni Zelanda Başbakanı 39 yaşındaki Jacinda Ardern , 35 yaşındaki Ukrayna Başbakanı Honcharuk, 35 yaşında olduğu belirtilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bulunuyor.