2020 ABD Başkanlık Seçimleri Ne Zaman? İşte Tarih

ABD Başkanlık seçimleri için geri sayım devam ediyor. Trump 'ın azil soruşturmasının Temsilciler meclisinde kabul edilmesinin ardından seçimlerin ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. İşte ABD seçim tarihi.

2020 ABD Başkanlık Seçimleri Ne Zaman? İşte Tarih

2020 ABD Başkanlık seçimleri ne zaman?

ABD Başkanı Trump 'ın azil soruşturmasında flaş bir gelişme yaşandı. Tasarı Temsilciler Meclisi 'nde oylandı ve oylama sonucu soruşturma izni kabul edildi. 

Temsilciler Meclisi 'nden geçmesinin ardından tasarı ABD Senatosu 'na sevk edildi. Senato 'ya sevk edilmesi sonrası süreç tüm dünya tarafından merak ediliyor. Senato 'dan da geçmesinin ardından ABD Başkanı Trump 'ın yargılanmasının önü açılacak ve Başkanlıktan azli istenebilecek.

ANKETLERDE TRUMP

Amerika Birleşik Devletleri ’nde azil süreci devam ederken anketler, hukuki sürecin ters teptiğine ve Trump’ın kamuoyu desteğini artırdığını işaret ediyor.

Michael Bloomberg 'in aday olacağını açıklamasının ardından Trump 'ın yükselişini durdurdu. 

Bloomberg 'in yanı sıra, Obama döneminde iki dönem başkan yardımcılığı yapan Demokrat Parti’nin güçlü isimlerinden Joe Biden , 2020 seçimlerinde aday olacağını söyledi.

ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

ABD 2020 yılı başkanlık seçimleri için geri sayım devam ediyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamada seçimlerin 3 Kasım 2020 Salı günü yapılacağına yer verildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA