15 Şirketi Sarsan Arama: Dilan ve Engin Polat'ın İzinde

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan Dilan Polat ve Engin Polat'a ait 15 şirkette arama yapılıyor.

15 Şirketi Sarsan Arama: Dilan ve Engin Polat'ın İzinde

Lüks Yaşam ve Harcamalar: Dilan ve Engin Polat Hakkında Son Gelişmeler

Dilan Polat ile Engin Polat çiftinin lüks yaşam tarzları ve gösterişli harcamaları uzun süredir gündemdeydi. Ancak, MASAK raporunun ardından tüm mal varlıklarına el konuldu ve yurt dışına çıkışları yasaklandı. Bugün sabah saatlerinde çiftin 15 şirketine yönelik aramalar başlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla, adreslerdeki dijital materyallere el konulmasına karar verildi. Gözaltı kararı ise henüz çıkarılmadı.

4 Ayrı Suçtan Soruşturma Başlatıldı

Dilan ve Engin Polat çifti dahil olmak üzere toplamda 13 kişi hakkında "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "suç örgütüne üye olmak", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" ve "vergi kaçakçılığı" suçlarından ayrı ayrı soruşturmalar yürütülüyor.

Adalet Bakanı: Yurtdışı Yasağı ve El Koyma Kararı

Suç örgütlerine yönelik operasyonlar hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, önceki gün şunları söyledi: "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma söz konusu. 12 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri kararı alındı. Ayrıca, tüm mal varlıklarına el konuldu. Bu işlemler MASAK raporları doğrultusunda hızla gerçekleştiriliyor. Yargının bu konuda duyarsız kaldığı yönündeki eleştirilere kesinlikle katılmıyoruz, bunlara inanmayın."

Yargı Kararlılıkla Hareket Edecek

"Yargı her türlü suçun üzerine kararlılıkla gider. Son zamanlarda çeteler üzerine yapılan operasyonlar, uyuşturucu tacirlerinin üzerine gidilmesi tüm bunlar yargının talimatlarıyla, cumhuriyet başsavcılıklarımıza gelen ihbarların anında değerlendirilerek kollara verilen talimatlarla cumhuriyet başsavcısı ve savcılarımızın konunun üzerine hassasiyetle gitmesiyle gerçekleşiyor. Yargı, her türlü suç şebekesinin üzerine gitmeye bundan sonra da devam edecektir. Tüm hedefimiz, Türkiye'yi huzurlu bir geleceğe, her türlü şiddetten, terörden arınmış ve çetelerden arınmış bir ülke yapmanın gayreti içerisindeyiz."

MASAK İncelemesinde 225 Milyon TL'lik Şüpheli İşlemler

Çift hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu ortaya çıktı. Raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu ve naylon fatura kesilerek vergi matrahının azaltılmaya çalışıldığı belirtiliyor. Ayrıca, Dilan Polat'ın sahibi olduğu 'Rise and Shine Kozmetik' şirketinin sahte belge düzenleyicisi olduğu değerlendiriliyor. Sahte belge düzenleyicisi olan 3 tedarikçi şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı tespit edildi.

Soruşturmadaki Şirketler

Soruşturma kapsamında yer alan şirketler arasında Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrmenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik, Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat şahıs firması ve Engin Polat Alüminyum bulunuyor.