12 Yaşındaki Erkek Çocuğu Okul Bahçesinde Alkol Komasına Girdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da 12 yaşında olduğu belirtilen bir erkek çocuğu, eğitim gördüğü okulda alkol komasına girdi.

12 Yaşındaki Erkek Çocuğu Okul Bahçesinde Alkol Komasına Girdi

12 Yaşındaki Erkek Çocuğu Okul Bahçesinde Alkol Komasına Girdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da 12 yaşında olduğu belirtilen bir erkek çocuğu, eğitim gördüğü okulda alkol komasına girdi. Olay Kıbrıs basınında geniş yankı uyandırırken, eğitim sendikaları ve uzmanlar, aileler ve eğitim kurumlarını, akol ve uyuşturucuya karşı uyardı. Başkent Lefkoşa'daki Bayraktar Ortaokulu'nda eğitim öğretimini sürdüren erkek çocuğu, alkol komasına girdi.

Okul bahçesine yığılan çocuk, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince gerçekleşen ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. İsmi açıklanmayan çocuğun babası, 'Yaşça büyük bir öğrenci, okula getirdiği meyve suyu ve votka karışımını, sınavdan önce 4 öğrenciye, sınavdan sonra da oğluma içirmiş. Oğlum da hem arkadaşlarının galeyanına gelip, içmiş. Milli Eğitim Bakanı ile olayı görüşeceğim' ifadelerini kullandı. Komaya giren çocuğun okul bahçesinde yerde yatarken çekilen görüntüleri, ada basınında geniş yer bulurken, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, 'Eğitim Bakanlığı ve devlete büyük görevler düşmektedir. Bilinçlendirme alanında da maalesef büyük eksiklikler var. Küçük yaşta bir çocuk alkolü nereden satın almıştır, bu konuda da denetim yapılmalı' şeklinde kouştu.