100 Yılın Felaketi! Fare İstilasının Ardından, Yılan ve Zehirli Örümcek İşgali

Avustralya'da son 100 yılın en büyük felaketlerinden biri yaşanıyor. Ülkenin doğusundaki şehirleri vuran son 50 yılın en kötü sel felaketinde bilanço günden güne ağırlaşırken, korku filmlerini aratmayan sahneler ülkeyi dehşete düşürmüş durumda.

100 Yılın Felaketi! Fare İstilasının Ardından, Yılan ve Zehirli Örümcek İşgali

Sel nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısı on binleri geride bırakırken, selden kaçan zehirli hayvanlar ve fareler evleri , hastaneleri, marketleri istila etmiş durumda. Evlerden çeşitli zehirli yılanlar çıkan ülkede, fare istilası geçtiğimiz gün ortaya çıkmış, milyonlarca farenin saldırdığı insanlar zor zamanlar geçirmişti. Şimdi de ülkede zehirli örümcekler görülmeye başlkandı.

Yeni Güney Galler eyaleti Başbakanı Berejiklian, büyük barajlardaki taşmalar ve nehirlerin yükselmesiyle su seviyesinin daha da artmasını beklediklerini, bölgedeki tehditin arttığını söyledi.

On binlerce hayvan sel nedeniyle feci şekilde telef olurken, çiftlikler dağıldı. Boğulma tehlikesi bulunan evcil hayvanların kurtarılması için çalışmalar devam ederken, birçok büyükbaş hayvan kurtarıldı.  Dünyanın en zehirli örümceklerinin yanı sıra yılanlar da sel felaketinden kaçarken evlere sığınmış durumda.

Huni yuvalı örümcek olarak adlandırılan örümceklerin ısırdığı insanlar 10 dakikada hayatını kaybedebiliyor.