2021 DGS Başvuruları 21 Mayıs'ta Başlayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca uygulanacak 2021 DGS için başvuru işlemleri 21 Mayıs tarihinde başlıyor.

2021 DGS Başvuruları 21 Mayıs'ta Başlayacak

ÖSYM'den yapılan bilgilendirmede, 2021 Dikey Geçiş Sınavı için başvuruların Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 21 Mayıs 2021 tarihi itibariyle başlayacağı, ilgili işlemlerin 31 Mayıs 2021 tarihine kadar süreceği kaydedilirken, başvuruların ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaralarıyla kolaylıkla internet sitesinden yapılabileceği, mobil uygulamadan da başvuruların alınacağı vurgulandı.

11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanması beklenen DGS için söz konusu başvuru tarihlerinde herhangi bir gerekçeyle başvuru yapamayan adaylar 8 Haziran'da açılacak geç başvuru sayfasından başvuru yaparak sınav hakkını elde edebilecek. 2021 DGS için sınav sonuçlarının 13 Ağustos 2021 tarihinde açıklanması bekleniyor. Koronavirüs salgını nedeniyle daha önceki sınavlarda olduğu gibi ilgili sınavda da tarihlerde değişikliğe gidilebilir. Sınavla ilgili tüm gelişmeleri siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz.

DGS başvuruları başladığı anda haberdar olmak için Türkiye'nin en beğenilen haber uygulamalarından kamu bülteninin mobil uygulamalarını android ya da ios tabanlı cihazınıza ücretsiz indirebilirsiniz.